Call Manager 5.1 ping problem ??!!!

Unanswered Question
Nov 3rd, 2008

Dear all,

Is there any problem when pinging the CUCM 5.1 even from Local LAN.

I got the following output while trying to ping the CUCM from our core switch:

MOA-MC-CORE2#ping repeat 100

Type escape sequence to abort.

Sending 100, 100-byte ICMP Echos to, timeout is 2 seconds:



Success rate is 84 percent (84/100), round-trip min/avg/max = 1/1/4 ms

please any body can help??

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4.8 (3 ratings)
Chris Deren Mon, 11/03/2008 - 06:08

This is expected. Appliacne CallManager purposly does not reply to all pings.


eemara949 Mon, 11/03/2008 - 12:45

but why this is happen? is this will affect the performance?

Is this also happen with the Cisco IP phones 79XX series?

please help,

Chris Deren Mon, 11/03/2008 - 12:50

Appliance based CM (version 5/6/7) includes in the IP stack a rate limiting feature for icmp for security reasons. This will not affect its performance and no the phones do not behave the same way.

HTH, please rate all useful posts!


eemara949 Mon, 11/03/2008 - 13:33

but i have the same on the phones that are running over the WAN, and i suffer from voice drops in the remote sites that connected over WAN links.

Any help for that?

Chris Deren Mon, 11/03/2008 - 13:35

Then you have some issues on your WAN, do you have QoS in place? Are you sending the signaling traffic as DSCP CS3 traffic? Do you see any drops on WAN when you run "sh policy-map interface x/x"?



This Discussion