CUE Voicemail greeting 4sec delay

Unanswered Question
Nov 6th, 2008


I'm running CCM 4.2(3) and integrating it with CUE 3.2.2

My problem is with the voicemail playing the greeting after 4 seconds from connecting to the CTI port.

A few things I've checked:

This problem occurs on all of my licensed 6 CUE ports

no overlapping route patterns on ccm

cti ports, and route points are registered

clock on CUE is syncronized to correct ntp server

JTAPI user for CUE is associated with all cti and route points

I'm able to dial GSM port 6901, and auto attendant 6902 without any delay.

Is there anything else I could be missing?

I've attached config of CUE.



**note I purposely distorted usernames on attachd config, its not an error*

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
s.djurkovic Sat, 01/31/2009 - 01:28

Hi Fred,

I am just finished with CME 7.0(1) and CUE 3.2.2 upgrade and I have exactly the same problem as you.  It is ~4 secs voicemal delays playing user greeting.

Any solutions for this problem?



sjvitales Thu, 05/14/2009 - 20:19

Hi guys,

I have the same problem but, worse, I have CUCM 5.1.3 and A NM of Unity Express with 200 User licenses, The AA work perfect, but whe any user try check you Voice Mail, the delay is about 20 Sec. Any news?


nixon1234 Wed, 05/20/2009 - 07:51

From my experience what happens is as soon as unity sees a connection it starts playing the the time you hear it could be 3 4 seconds into the greeting. I tried this with pretty good results

Go to the

1) Tools Depot.

2) Switch Integration Tools.

3) Edit Switch Utility

4) Edit

5) Incoming Calls tab.

6) Change "Delay Before Opening" Try a value from 2-5 seconds

7) Apply and OK.

8) reboot the Unity server


This Discussion