DFM notifications not sent on SOME devices

Unanswered Question
Nov 7th, 2008
User Badges:

Hello,

I've come to find that recent newly added devices seem to generate alerts and events correctly in DFM but no emails are sent.

DFM 2.0.12, was on 2.0.11 but the same behavior is still occurring.

These devices are the same models already managed and do show up in groups, etc. They are 3750 and 6509 series switches.

I am still receiving alerts from any existing devices as configured, its just these new devices that I've added in the past 4-5 weeks.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Joe Clarke Fri, 11/07/2008 - 10:00
User Badges:
  • Cisco Employee,
  • Hall of Fame,

    Founding Member

If these are new devices, does your notification group include them?

js88888888 Fri, 11/07/2008 - 12:36
User Badges:

That was an easy one, thanks.

Is this standard or should new devices automatically be added to the group when you already have the parent device type/group checked?

Joe Clarke Fri, 11/07/2008 - 13:06
User Badges:
  • Cisco Employee,
  • Hall of Fame,

    Founding Member

New devices do not get added automatically since the notification group selector is a device selector and not a group selector.


If you set DYNAMIC_NOTIF_GROUPS to 1 in NMSROOT/objects/nos/config/nos.properties, then your notification groups will be dynamic.

js88888888 Fri, 11/07/2008 - 13:24
User Badges:

Awesome info, thanks Jclarke. Can you tell me what this line does in the same file? SEND_NOTIF_ON_START=0


Joe Clarke Fri, 11/07/2008 - 13:30
User Badges:
  • Cisco Employee,
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Every time NOSServer starts it, it will resend notifications for all events in AAD. By default, this is disabled.

rtuttle Fri, 11/07/2008 - 12:55
User Badges:

Did you see them listed in DFM or in CS or RME? Do you have your auto import filters turned on enabling dcr devices to be automatically added to DFM?

js88888888 Fri, 11/07/2008 - 13:02
User Badges:

yes, they were fully integrated into everything as they should have been just weren't specifically added or "checked" in my notification group settings. Even though I had checked "all switches".

Actions

This Discussion