ASA 5505 - Strange behavior on inside interface

Unanswered Question
Nov 21st, 2008
User Badges:

I have an ASA5505 and the software Version is 7.2(4).

The problem is thet it stops passing traffic randomly, after a day or 1 hour or so on.

I can reach the ASA trough the outside interface using SSH but the inside interface is isolated.

The interfaces are up/up and there aren't errors.

I can't ping from the ASA to an inside host and vice versa.

The layer 2 seems to be working, if I clear the ASA's arp cache and then I try to ping, when I check the arp cache I've got a correct MAC address association.

What I get from ping command is "????" as an ACL is blocking it.

The only way to get it working again is to reboot.

Any help will be apreciated.

Many thanks.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 2 (1 ratings)
Loading.
torchris Sun, 11/23/2008 - 13:40
User Badges:

Can you post the syslog message from the time you try to ping?


THX

ajagadee Sun, 11/23/2008 - 19:13
User Badges:
  • Cisco Employee,

Hi,


If the configuration has not changed and you do have telnet enabled for your address, then check out this Bug ID CSCse08133 against the version you are running.


Also, see if the workaround fixes your problem.


Regards,

Arul


*Pls rate if it helps*

E.Mahmutbegovic... Mon, 12/01/2008 - 07:49
User Badges:

Hi,


I am experiencing same behaviour but only on outside interface. It gets isolated (arp works) but ping does not.

I am running sw ver 8.0(2) on ASA 5505 ... does someone know if this bug is fixed ?


Regards,


Emir

netadminquid Tue, 11/25/2008 - 05:53
User Badges:

Hi,


I upgraded the ASA software 4 days ago, now it's running version 8.0, and it's working yet.

Thank you very much for the help.


Actions

This Discussion