Router not coming UP

Answered Question
Nov 24th, 2008
User Badges:

Please, after upgrading a cisco 3660 Router, and reloaded, the Router unit is not coming up again. Can any one kindly help with how to bring up the router?

Many thanks.

Correct Answer by Cristian Rimondi about 8 years 6 months ago

You should start the router in rommon (whit key escape sequence)and put the original IOS.

If the router is working correctly after reload with original IOS, then the IOS that you had loaded for upgrade was not accurate.

See Cisco for rommon procedure.


By,

Cristian



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Richard Burts Mon, 11/24/2008 - 09:06
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN, WAN

Eriakha


The link that Collin posted is good if the router is booting into rommon. Your post does not supply much detail about what happens when the router attempts to boot. If you would post any messages sent to the console during the boot process it might help us to understand the problem better and to give you better suggestions about how to correct the issue.


HTH


Rick

sly007 Mon, 11/24/2008 - 22:43
User Badges:

Thank you for your prompt responses. When booting, the router stops after displaying the following message:


Smart Init is enabled

smart init is sizing iomem

ID MEMORY_REQ TYPE

0000B3 0X0009FC00 Dual Port Fast Ethernet

00002B 0X00658200 Two port Channelized E1 (120 Ohm - TP)

000042 0X0009EA00 Four Port Ethernet

0000D8 0X00178610 Dual FE Combo Port Module, 2 WAN

00002B 0X00658200 Two port Channelized E1 (120 Ohm - TP)

00002B 0X00658200 Two port Channelized E1 (120 Ohm - TP)

0X000A0000 OIR memory

0X0031F330 public buffer pools

0X00211000 public particle pools

TOTAL: 0X01B8F540


If any of the above Memory Requirements are

"UNKNOWN", you may be using an unsupported

configuration or there is a software problem and

system operation may be compromised.

Rounded IOMEM up to: 28Mb.

Using 10 percent iomem. [28Mb/256Mb]


Nothing else works after this message.

Thank you for offering to assist.

Correct Answer
Cristian Rimondi Wed, 11/26/2008 - 07:27
User Badges:

You should start the router in rommon (whit key escape sequence)and put the original IOS.

If the router is working correctly after reload with original IOS, then the IOS that you had loaded for upgrade was not accurate.

See Cisco for rommon procedure.


By,

Cristian



Actions

This Discussion