2801 connected directly to ASA5510 constant link up messages?

Unanswered Question
Nov 25th, 2008
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

I have a 2801 running the very latest 12.4(22)T (can't remember what feature set) that is connected directly on a 10/100 Ethernet interface to an ASA5510 (running 7.2(4) - its actually FastEthernet0/0 connected to Ethernet0/2. They are currently configured for auto-speed & duplex and show they have negotiated 100/Full at both ends(I have tried hard-coding 100/Full at both ends and the behaviour is exactly the same).

On the 2801 every 30-seconds there is a message logged that says the FastEthernet0/0 interface changed state to up:


003868: Nov 25 23:26:07.929 GMT: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet0/0, changed state to up

003869: Nov 25 23:26:37.926 GMT: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet0/0, changed state to up


There appear to be no errors on the interface and it seems to be operating OK, however this message is a slightly worrying. The ASA is not reporting any equivalent errors.


Does anyone know why this is and how to resolve it? The 2801 when connected to a Catalyst 3560 using the same interface didn't generate the messages.


Andy

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
andrew.butterworth Thu, 11/27/2008 - 14:22
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

I thought with the 30-second interval it might be a CDP issue, however I have disabled CDP on the 2801 and the behaviour remains the same.

Anyone any ideas what this could be? Previously the 2801 was connected to the ASA via a Catalyst 3560 and there were no errors logged. Unfortunately due to the security requirements the 2801 must be connected directly to the ASA.


Andy

Christopher Rac Tue, 09/20/2011 - 08:11
User Badges:

hey andrew, have you ever resolved this issue?


I am having a very similar issue, if not the same.

Have router directly connected to ASA and i get these in my router logs, but no errors on ASA, we are having Internet cconnectivity issues though and the costumer seems to resolve them by rebooting the ASA....?


*Sep 18 00:53:47.922: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 00:53:52.922: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 00:54:28.922: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 00:54:31.922: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 04:52:20.921: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 04:52:25.921: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 04:53:01.921: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 04:53:04.921: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 05:32:29.921: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 05:32:33.921: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 05:33:09.921: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 05:33:15.921: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 12:07:00.919: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 12:07:04.919: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 12:07:40.919: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 12:07:45.919: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 12:12:24.919: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 12:12:29.919: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 12:13:05.919: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 12:13:08.919: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 16:47:53.918: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 16:47:58.918: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 16:48:34.918: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 16:48:38.918: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 21:25:49.917: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 21:25:54.917: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up

*Sep 18 21:26:30.925: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to down

*Sep 18 21:26:33.917: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0/1, changed state to up


Internet address is #.#.#.#/29

  MTU 1500 bytes, BW 100000 Kbit/sec, DLY 100 usec,

     reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation ARPA, loopback not set

  Keepalive set (10 sec)

  Full-duplex, 100Mb/s, media type is RJ45

  output flow-control is unsupported, input flow-control is unsupported

  ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

  Last input 00:26:36, output 00:00:00, output hang never

  Last clearing of "show interface" counters never

  Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 63

  Queueing strategy: fifo

  Output queue: 0/40 (size/max)

  5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

  5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

     1988155 packets input, 321118320 bytes, 0 no buffer

     Received 51 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

     0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored

     0 watchdog, 0 multicast, 0 pause input

     0 input packets with dribble condition detected

     2584672 packets output, 2176797063 bytes, 0 underruns

     0 output errors, 0 collisions, 1 interface resets

     0 unknown protocol drops

     0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

     128 lost carrier, 0 no carrier, 0 pause output

     0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out


Thankx!

Actions

This Discussion