CFB SCCP not operational

Unanswered Question
Dec 3rd, 2008

Hi There,

I'm trying to configure a Gateway dsp for conference on CCM 6.1 (SCCP) but SCCP state is not operational.

following conf and trace:

I did this config:

---

RO-FR-VIL-CIM-2821-1#sh running-config |

!

voice-card 0

dspfarm

dsp services dspfarm

..

!

sccp local GigabitEthernet0/1

sccp ccm 10.214.6.10 identifier 1 version 6.0

sccp

!

sccp ccm group 1

bind interface GigabitEthernet0/1

associate ccm 1 priority 1

associate profile 1 register conf-vill

!

dspfarm profile 1 conference

codec g711ulaw

codec g711alaw

maximum sessions 8

associate application SCCP

!

..

..

!

and show sccp

RO-FR-VIL-CIM-2821-1#show sccp

SCCP Admin State: UP

Gateway Local Interface: GigabitEthernet0/1

IPv4 Address: 10.241.13.1

Port Number: 2000

IP Precedence: 5

User Masked Codec list: None

Call Manager: 10.214.6.10, Port Number: 2000

Priority: N/A, Version: 6.0, Identifier: 1

Trustpoint: N/A

Conferencing Oper State: ACTIVE_IN_PROGRESS - Cause Code: TCP_CONN_ERROR

Active Call Manager: NONE

TCP Link Status: CONNECT_PENDING, Profile Identifier: 1

Reported Max Streams: 64, Reported Max OOS Streams: 0

Supported Codec: g711ulaw, Maximum Packetization Period: 30

Supported Codec: g711alaw, Maximum Packetization Period: 30

Supported Codec: rfc2833 dtmf, Maximum Packetization Period: 30

Supported Codec: rfc2833 pass-thru, Maximum Packetization Period: 30

Supported Codec: inband-dtmf to rfc2833 conversion, Maximum Packetization Period: 30

debug sccp:

000259: Dec 2 20:29:25.578 WET: sccp_oper_state_bring_up: Not able to create MP Auto-Config process

000260: Dec 2 20:29:25.586 WET: sym_xapp_xlate_rpm_codec: payload 5

000261: Dec 2 20:29:25.586 WET: sym_xapp_xlate_rpm_codec: payload 6

000262: Dec 2 20:29:25.586 WET: sym_xapp_xlate_rpm_codec: payload 5

000263: Dec 2 20:29:25.586 WET: sym_xapp_xlate_rpm_codec: payload 6

000264: Dec 2 20:29:25.586 WET: sym_xapp_process_ccapi_events: minor is ZERO - should be non-zero for CCAPI event

000265: Dec 2 20:29:25.586 WET: sym_xapp_xlate_ccapi_eve: Unsupported ccapi eve 2

000266: Dec 2 20:29:25.586 WET: sym_xapp_process_ccapi_events: Unsupported ccapi eve_id 2

thanks for your help.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
jbarcena Wed, 12/03/2008 - 09:23

Verify that you are using the exact same name in CCM: conf-vill it is case sensitive. Then try a no sccp and then sccp.

Also how are you adding the HCB in CCM? as enhanced IOS or plain IOS?

fernandezj Thu, 12/04/2008 - 04:37

hi,

the name is ok. HCB type is "enhanced IOS".

strange..

Best reagrds

Giuseppe Larosa Thu, 12/04/2008 - 05:22

Hello Jerome,

Conferencing Oper State: ACTIVE_IN_PROGRESS - Cause Code: TCP_CONN_ERROR

Active Call Manager: NONE

TCP Link Status: CONNECT_PENDING, Profile Identifier: 1

you should verify that the device can access the call manager on TCP port 2000: there is any router or firewall on the path ?

this is from one conference bridge in our network

V-RMSXR00-CB01#show sccp

SCCP Admin State: UP

Gateway IP Address: 10.80.128.54, Port Number: 2000

IP Precedence: 5

User Masked Codec list: None

Call Manager: 10.28.144.12, Port Number: 2000

Priority: N/A, Version: 5.0.1, Identifier: 1

Call Manager: 10.24.144.14, Port Number: 2000

Priority: N/A, Version: 5.0.1, Identifier: 2

Conferencing Oper State: ACTIVE - Cause Code: NONE

Active Call Manager: 10.28.144.12, Port Number: 2000

TCP Link Status: CONNECTED, Profile Identifier: 1

it is registered :

Conference Bridge InformationConference Bridge : V-RMSXR00-CB01 (V-RMSXR00-CB01)

Registration Registered with Cisco Unified Communications Manager 10.28.144.12

Hope to help

Giuseppe

fernandezj Thu, 12/04/2008 - 05:38

hello Giuseppe,

the router can join CCM on port tcp 2000 and there is no firewall between Router and CCM.

I think the problem comes from the router (but I'm not sure) see "debug sccp" but I can not interpret :-(

Best regards.

iptuser55 Thu, 12/04/2008 - 05:59

Is it not the version number being 6.0 maybe change it to 4.0 - I think I remember a similar post????

Giuseppe Larosa Thu, 12/04/2008 - 06:05

Hello,

actually my CUCM are 6.1.2 but on the device I have

sccp ccm 10.28.144.12 identifier 1 version 5.0.1

Hope to help

Giuseppe

fernandezj Thu, 12/04/2008 - 06:30

actualy CUCM are 6.1.1

i test the following parameters:

- sccp ccm 10.214.6.10 identifier 1 version 6.0

- sccp ccm 10.214.6.10 identifier 1 version 5.0.1

- #sccp ccm 10.214.6.10 identifier 1 version 4.1

and the result is same...

see debug sccp error:

000404: Dec 4 15:23:50.856 WET: sccp_oper_state_bring_up: Not able to create MP Auto-Config proces

000405: Dec 4 15:23:50.860 WET: sym_xapp_xlate_rpm_codec: payload 5

000406: Dec 4 15:23:50.860 WET: sym_xapp_xlate_rpm_codec: payload 6

000407: Dec 4 15:23:50.860 WET: sym_xapp_xlate_rpm_codec: payload 5

000408: Dec 4 15:23:50.860 WET: sym_xapp_xlate_rpm_codec: payload 6

000409: Dec 4 15:23:50.864 WET: sym_xapp_process_ccapi_events: minor is ZERO - should be non-zero

000410: Dec 4 15:23:50.864 WET: sym_xapp_xlate_ccapi_eve: Unsupported ccapi eve 2

000411: Dec 4 15:23:50.864 WET: sym_xapp_process_ccapi_events: Unsupported ccapi eve_id 2

thanks for your help

fernandezj Thu, 12/04/2008 - 06:25

hi,

the name is ok. HCB type is "enhanced IOS".

strange..

Best reagrds

jbarcena Thu, 12/04/2008 - 07:38

Try changing it to only IOS, do not use enhanced, I ran into a bug a while ago with CCM 6 and HCB, it did not registered while using enhanced IOS Conference Bridge, I had to changed it.

//J

fernandezj Mon, 12/08/2008 - 02:57

Hi

I'm verify with 2 configuration (enhanced IOS and IOS) same result..:-(

I check if this problem is Hardware.

best regards

Actions

This Discussion