Unable to see CCA servers on active secondary CAM

Unanswered Question
Dec 7th, 2008

2 CAMs are configured for HA. HA works fine when typing ./fostate.sh command.

HA-Primary CAM shows CCA Servers & OOB Mgmt. Configurations & works fine.

When HA-Primary CAM is rebooted or down, the HA-Secondary does not show the configured CCA Servers and OOB Mgmt Profiles. Also got a Warning message as attached. Kindly provide some help.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
bwilmoth Fri, 12/12/2008 - 07:21

When the primary eth1 link has been disconnected and only the serial link remains, the CAM returns a database error indicating that it cannot sync with its HA counterpart, and the administrator sees the following error in the CAM web console: "WARNING! Closed connections to peer [standby IP] database! Please restart peer node to bring databases in sync!!"

You can configure two Clean Access Managers as an HA pair at the same time, or you can add a new Clean Access Manager to an existing standalone CAM to create a high-availability pair. In order for the pair to appear to the network as one entity, you must specify a Service IP Address to be used as the trusted interface (eth0) address for the HA pair. This Service IP address is also used to generate the SSL certificate.

ramkumar-b Fri, 12/12/2008 - 09:05


I have also read the above from the manual.

The eth1 is not disconnected and serial link is connected also. The SSL cert is generated only for the Service ip address.Kindly try to provide some solution.

ROBBY HARRELL Wed, 04/01/2009 - 09:18

I have the same error message when testing HA pair by shutting down the primary. What resolved the problem?


This Discussion