MGCP gateway not registering

Unanswered Question
Dec 31st, 2008

I can NOT get my MGCP gateways to register with callmanager. I know the CM needs to be able to resolve the name, but it doesnt specify to which interface. Right now it resolves to loopback 0, but yet I see the router initiating a tcp session to CM from the serial interface. Is that possibly the issue?

*Dec 31 16:08:26.465: cmapp_host_fsm: Processing event GO_ACTIVE for host 0 ( in state DOWN

*Dec 31 16:08:26.465: cmapp_start_host_tmr: Host 0 (, tmr 0, duration 15000

*Dec 31 16:08:26.465: cmapp_open_new_link: Open link for [0]:

*Dec 31 16:08:26.465: cmbh_open_tcp_link: Opening TCP link with Rem IP, Local IP, port 2428

*Dec 31 16:08:26.465: cmapp_open_new_link: Open initiated OK: Host 0 (, session_id=4ABE0928

*Dec 31 16:08:26.465: cmapp_host_fsm: New state ACTIVE_OPENING for host 0 (

*Dec 31 16:08:26.473: cmbh_tcp_open_ind: TCP open failed for, calling callback.

*Dec 31 16:08:26.477: cmapp_host_fsm_process_event: Signal from unknown TCP session 4ABE0928

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4.5 (2 ratings)
Jaime Valencia Wed, 12/31/2008 - 08:09

config this on the interface you want, look at the example

mgcp bind control source-interface FastEthernet0/1

mgcp bind media source-interface FastEthernet0/1



if this helps, please rate

scott.hammond Wed, 12/31/2008 - 08:19

Thats what I was looking for!

Oddly enough I decided to reload the router and it came up and my endpoints registered with out the command though. Bizzare.

Only thing I cant do now is call out on my FXS station, but I can call in to it.


This Discussion