CUCM 6.0 inbound call fail with h323 gateway

Answered Question
Jan 9th, 2009
User Badges:

Hi all,

i'm setting up a cisco 2821 as h323 voice gateway for a CUCM 6.X (i'md oing a migration from cucme to cucm).


This is the configuration h323 gateway config:


--- for inbound call---


voice class h323 1

h225 timeout tcp establish 3

!

!

dial-peer voice 69 pots

incoming called-number .T

direct-inward-dial

!

dial-peer voice 223 voip

preference 1

destination-pattern 223

voice-class h323 1

session target ipv4:10.1.10.10

dtmf-relay h245-alphanumeric

codec g711ulaw

!

ip 10.1.10.10 is the cucm ip address.

______________________________________


---for outbound call---


all is working fine!

______________________________________


So, if i try to call 223 number, CUCM reject call.

223 is a directory number registered on CUCM that is working fine for outbound call.


Any idea?


Correct Answer by Jaime Valencia about 8 years 4 months ago

make sure you're sending the call from the IP configured under CUCM


h323-gateway voip bind srcaddr ip_address

h323-gateway voip interface


CUCM only accepts calls from IPs he recognizes for H323


HTH


java


if this helps, please rate

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 3 (1 ratings)
Loading.
Correct Answer
Jaime Valencia Fri, 01/09/2009 - 10:01
User Badges:
  • Cisco Employee,
  • Hall of Fame,

    2011

make sure you're sending the call from the IP configured under CUCM


h323-gateway voip bind srcaddr ip_address

h323-gateway voip interface


CUCM only accepts calls from IPs he recognizes for H323


HTH


java


if this helps, please rate

d.rocco Mon, 01/12/2009 - 05:35
User Badges:

This was helpful for resolve my issue!

h323 gateway configuration was right!


Thank you very much

Diego

kgroves42 Fri, 01/09/2009 - 11:46
User Badges:

Also make sure the Calling Search Space for the h323 gateway in CM can see the Partition where the DN 223 is in.

d.rocco Mon, 01/12/2009 - 01:14
User Badges:

I didn't configure any partition or calling search space. Is this mandatory?


Thanks

Diego

STEFAN CHRISTEN Fri, 01/09/2009 - 15:37
User Badges:

Hi Diego


How many interfaces do you have on your H.323 gateway? If you don't configure the "h323-gateway voip bind srcaddr" command on the Interface with the IP configured in CUCM, the gateway will use the otugoing interface for the source IP.

Sometimes also a Reset on the H.323 Gateway Config on CUCM helps ;-)

Have you tried to "debug cch323 h225"?


Regards

Stefan

d.rocco Mon, 01/12/2009 - 01:14
User Badges:

Hi stefan,

this is the debug:


Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/cch323_call_setup_normal: SETUP_NTF_TIMER is not running. Continue processing.

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/cch323_h225_set_new_state: Changing from H225_IDLE state to H225_IDLE state

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/run_h225_sm: Received event H225_EV_SETUP while at state H225_IDLE

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/check_qos_and_send_setup: Setup ccb 0x48D78A38

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/run_h225_sm: Received event H225_EV_FS_SETUP while at state H225_IDLE

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/idle_fsSetup_hdlr: Setup ccb 0x48D78A38

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/copy_token_from_ccb: copy_token_from_ccb: Entered

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/generic_send_setup:

generic_send_setup: is_overlap = 0, info_complete = 0

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/generic_send_setup: sending calling IE

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/generic_send_setup: ====== PI = 3

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/generic_send_setup: Send infoXCap=128, infoXRate=16, rateMult=0, xMode=128, info_layer1_prot=163

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/generic_send_setup: src address = 10.1.10.1; dest address = 10.1.10.10

gatewaypd#

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/cch323_h225_set_new_state: Changing from H225_IDLE state to H225_REQ_FS_SETUP state

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/run_h225_sm: Received event H225_EV_CONN_LOST while at state H225_REQ_FS_SETUP

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/run_h225_sm: Received event H225_EV_RELEASE while at state H225_REQ_FS_SETUP

Jan 12 10:11:23: //5440/CEBB6946BA7C/H323/cch323_h225_set_new_state: Changing from H225_REQ_FS_SETUP state to H225_IDLE state


I didn't configure any partition or calling search space. Is this mandatory?


Diego

Actions

This Discussion