How to re-registrate a WAE at CM after changing the IP Address

Unanswered Question
Jan 12th, 2009
User Badges:

Hello all,


we have trouble with "changing the WAE's IP Address after the device was registered to CM.

A registration of a device which was registrated with another IP Address is no more possible.

the following error occurs on the "sh CMS info" command:

Status = Pending(CM is busy, retry later)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
pmccubbin Tue, 01/13/2009 - 10:07
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hi Dieter,


Please let us know what version of software you are running.


(In version 4.1.1)


http://www.cisco.com/en/US/docs/app_ntwk_services/waas/waas/v411/command/reference/execmds.html#wp1680452


On the WAE which you changed the IP address do this:


CMS deregister force


The cms deregister command removes the node from the WAAS network by deleting registration information and database tables.


cms enable


The cms enable global configuration command automatically registers the node in the database management tables and enables the CMS. Activate the node using the WAAS Central Manager GUI.


Then to verify:



show license


add license (if necessary)


show accelerator


Make sure to reconfigure the primary interface if needed.


Hope this helps point you in the right direction.


Best,

Paul

joepena2012 Tue, 01/13/2009 - 22:53
User Badges:

Hi Paul,


thanks for your response.


Yes we have 4.1.1 in use.

Version: oe612-4.1.1b.15


Currently the WAE is powered down.

I'll try to deregister the WAE, as soon as it is online again.


I'll let you know the outcome, as soon as possible


regards


Dieter


here the current status of the WAE

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

nbrwa222#sh cms info

Device registration information :

Device Id = 427442

Device registered as = WAAS Application Engine

Current WAAS Central Manager = 10.24.254.10

Registered with WAAS Central Manager = 10.24.254.10

Status = Pending(CM is busy, retry later)

Time of last config-sync = Fri Dec 19 10:17:46 2008


CMS services information :

Service cms_ce is running

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

joepena2012 Thu, 01/15/2009 - 01:10
User Badges:

Hi Paul,


thanks for your help.


after the "deregister force" command we were able to register the WAE again.


Thanks for your help.


Dieter

Natalie Ramirez Thu, 08/09/2012 - 11:17
User Badges:

I was just browsing and stumbled across thsi 3 year old post which had the exact information that I needed. 


"CMS Deregister force"


Big thanks, wish I could vote your answer the correct answer.

Actions

This Discussion