CME FXO Card

Unanswered Question
Jan 15th, 2009

We have an fxo card that used to work with an intercom. It is no longer working. No configs changed or anything. Is there any command or method of testing an FXO card in a CME>

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Nicholas Matthews Thu, 01/15/2009 - 07:55

Hi Mike,

Remember that an FXO port is equivalent to an off-the-shelf analog phone. You can try replacing the router with an analog phone and see if the functionality to the paging system still works.

Otherwise, 'show voice port summary' and 'show voice call summary' will help you determine if the port is off hook, connected, on hook, etc.

hth,

nick

mikegrous Thu, 01/15/2009 - 08:02

ah okey

so say if we used to dial 99 to get to the intercom, i should be able to take an analog phone plug it in to the intercom dial 99 and this will say if the intercom is working...

if it is i goto the show commands and assure everything looks good there...

what if the show commands are looking good? and the intercom is looking good? Any other advise?

Nicholas Matthews Thu, 01/15/2009 - 10:04

You can open a TAC case and collect some details debugs, if you have a contract.

You can also try changing ports (and the configuration for the related port) to see if it happens on another port.

May also want to check deeper into your network to see if anything else has changed.

For instance, upgrading from CUCM 6 to CUCM 7 would change your phone loads, and the phone load in CUCM 7 by default has a nasty duplicate DTMF bug. This duplicate DTMF bug may be causing users to dial the wrong number when they dial in. (If your IP phones are 8.4.1 or 8.4.1 sr 1 this is the problem).

You can check show diag to make sure the board is 'analyzed' and doesn't have an error message related to it.

But there is no 'check hardware' command or anything like that.

hth,

nick

Actions

This Discussion