Can fax internally 2 ata (4digitsdialing) but ata cant receive fax ovr pstn

Unanswered Question
Jan 27th, 2009
User Badges:

I am having an issue with an ATA. If we initiate a fax transmission to an fax machine that is connected to an ATA internally fax is trasmited just fine, but if we try to fax something to the fax machine that is connected to the ATA via pstn, all it does is ring and ring and ring, sometimes the fax machine will answer and the fax transmision its initiated just fine but this is one an a million tries.


I have checked the vg config, the mgcp config of the same vg in ucm.

I have test that the call is passed correctly from the pstn to the ATA, because you can see that the channel is allocated correctly, I can see the ring back signal from the ATA, so I know the ATA is working fine, its just that when the fax machine goes off hook, the off hook message is never understood by the vg, so it continues to ring and ring, but this issue is only reproduced when calling via pstn, but dialing internally via mpls the fax machine would answer the call as suppose to, so I have checked my mgcp bindings, ccm l3 bindings, removed and add some mgcp commands in my config etc,


here part of my config


ccm-manager fallback-mgcp

ccm-manager redundant-host x.x.x.1

ccm-manager mgcp

ccm-manager music-on-hold

ccm-manager config

!

mgcp

mgcp call-agent x.x.x.2 2427 service-type mgcp version 0.1

mgcp rtp unreachable timeout 1000 action notify

mgcp modem passthrough voip mode nse

mgcp package-capability rtp-package

mgcp package-capability sst-package

mgcp package-capability pre-package

no mgcp package-capability res-package

no mgcp package-capability fxr-package

no mgcp timer receive-rtcp

mgcp sdp simple

mgcp fax rate 14400

no mgcp fax t38 ecm

mgcp fax t38 inhibit

no mgcp fax-relay sg3-to-g3

mgcp rtp payload-type g726r16 static

mgcp bind control source-interface GigabitEthernet0/0

mgcp bind media source-interface GigabitEthernet0/0

!

mgcp profile default


Any help will be appreciated

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
dsalamanca Fri, 03/27/2009 - 02:38
User Badges:

Did you solve this problem somehow? I am facing exactly the same problem here.

jbankstonga Fri, 03/27/2009 - 04:14
User Badges:

I never specify the fax rate in the mgcp config, but rather do it in the ATA config file if I need to customize it.


Give that a whirl.


Also, you didn't say what model of gateway, IOS and version, etc.


-Jeff

Actions

This Discussion