Problems dialing internationally

Unanswered Question
Jan 28th, 2009

I have CME 4.2, we have two ways to dial internationally at our Japan site. one starts with 004 and the other starts with 001. The 004 works perfect. The 001 FAILS. BOth are hitting the 131 dial peer.

I need to know if this is a telco issue or if my config is having the problem. Attached is the config. Your assistance is appreciated.

Here is a debug isdn q931 and debug voip dialpeer

1st debug shows the 004101017164391083 work successfully.

2nd debug shows the 001101017164391083 FAIL.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Jaime Valencia Thu, 01/29/2009 - 15:48

i'm not familiar with the Japan dial plan but at least this shows the telco is disconnecting:

Jan 29 06:20:58.706: ISDN Se0/0/1:23 Q931: TX -> SETUP pd = 8 callref = 0x0096

Sending Complete

Bearer Capability i = 0x8090A2

Standard = CCITT

Transfer Capability = Speech

Transfer Mode = Circuit

Transfer Rate = 64 kbit/s

Channel ID i = 0xA98397

Exclusive, Channel 23

Called Party Number i = 0x80, '001101017164391083'

Plan:Unknown, Type:Unknown

Jan 29 06:20:58.842: ISDN Se0/0/1:23 Q931: RX <- CALL_PROC pd = 8 callref = 0x8096

Channel ID i = 0xA98397

Exclusive, Channel 23

Jan 29 06:20:59.482: ISDN Se0/0/1:23 Q931: RX <- DISCONNECT pd = 8 callref = 0x8096

Cause i = 0x879C - Invalid number format (incomplete number)

Progress Ind i = 0x8288 - In-band info or appropriate now available

TX -> transmit

RX -> receive

Cause i = 0x879C - Invalid number format (incomplete number)

is this really how telco expects the call??

EDIT: found this related:

Invalid number format (address incomplete). This can happen when you are calling out using a network type number (enterprise) when you should be calling out Unknown or National.

HTH

java

if this helps, please rate

Actions

This Discussion