Hi CPU Utilization on 6500 with sup1a catos ver 7.5

Unanswered Question
Jan 29th, 2009

Hi!

Need some expertise help here, one of our 6500 switch having hi CPU utilization when i do sh proc cpu.:

****************** show proc cpu ******************

CPU utilization for five seconds: 66.82%

one minute: 24.54%

five minutes: 15.86%

PID Runtime(ms) Invoked uSecs 5Sec 1Min 5Min TTY Process

--- ----------- ---------- -------- ------- ------- ------- --- ---------------

1 0 0 0 33.18% 75.46% 84.14% -2 Kernel and Idle

2 1 70 1000 0.00% 0.00% 0.00% -2 Flash MIB Updat

3 0 1 0 0.00% 0.00% 0.00% -2 L2IntHdlr

4 45715 24614 101000 0.00% 0.00% 0.00% -2 SynDiags

5 0 1 0 0.00% 0.00% 0.00% -2 GenMsgHndlr

6 90115 8095170 62000 0.00% 0.00% 0.00% -2 SynConfig

7 1358552 245412 17000 0.00% 0.00% 0.00% -2 TempMon

8 483812 8073479 7000 0.06% 0.00% 0.00% -2 PowerMgmt

9 218029 2802 155000 55.62% 22.23% 8.21% 2196216212 show_command

any expert in here can help me to interpret this table?

PID no 1 and 9 seems having high proces but I don't know what it means

Thanks in advance

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Roberto Salazar Thu, 01/29/2009 - 11:04

Check if logging console is enabled. FYI, any command which produces large output will drive the CPU usage, maybe you took show tech prior to show proc cpu? Nevertheless, it should not affect the packet switching performance of the switch as it does most of the switching in hardware. Also, Kernel and Idle is a good thing it means "idle" not utilizing cpu.

obah Thu, 01/29/2009 - 14:21

bosalaza,

Yes I taught that contribute to the problem, but after I've disable it, the output is still high, around 40 - 80+ % fluctuate and yes also I've done the sh tech prior to do the sh proc cpu, will try to reboot the sup, earlier one of the 8 ports GBIC 6408A was hang up, after we've reset the module it's seems ok now.

obah Fri, 01/30/2009 - 03:26

rebooted the sup .. system seems ok now...

Actions

This Discussion