Router(boot)

Unanswered Question

Hello,


I have a Cisco 2501; after a power outage it will only boot to "boot mode". The register is set to 0x2102 and "sh flash" displays the valid image.

The router config is still then, and is loaded to RAM (sh run) on boot. The local FaEth (LAN) address responds to a ping. However, the WAN traffic doesn't route.


I attempted to change the config-reg to 0x2102 (just to make sure) and perform a reload, but the result is the same.


What troubleshooting options can I take? Or is this router config corrupt?


Thanks.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Leo Laohoo Mon, 02/02/2009 - 18:35
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    The Hall of Fame designation is a lifetime achievement award based on significant overall achievements in the community. 

  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN, Wireless

The IOS could be corrupt or missing.


Try Xmodem Console Download Procedure Using ROMmon (http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps259/products_tech_note09186a008015bfac.shtml).

rmcarthur Tue, 02/03/2009 - 08:21
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi Scott, going old-school here with a 2500!


Try setting the config-register to 0x2101.


0x2102 is setting it up for a tftp netboot with reversion to RXboot if that fails. That's probably why you are getting to Router mode everytime.


Hope this helps


rmcarthur Tue, 02/03/2009 - 09:41
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

You are off course correct Paolo.

I was looking through my old upgrade notes and mis-read them. Doh!


Thanks for pointing out my error.

Mohamed Sobair Tue, 02/03/2009 - 14:37
User Badges:
  • Gold, 750 points or more


Why you need to change the config register?? u will need to change the config register to bypass the NVRAM and boot from Rommon.


pls be more specific,


HTH

Mohamed

Actions

This Discussion