WAAS Flash

Unanswered Question
Feb 11th, 2009

Is the WAAS flash a field replaceable unit? I have a corrupt flash out in one of my remote offices that needs to be replaced. The model is a WAE-612. Thanks

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
dstolt Wed, 02/11/2009 - 09:24

I don't believe it is a FRU. However I would attempt to use a recovery CD to "Manufacture Flash", "Install Flash Cookie" and then "Install Flash Image" see if that resolves your issues before attempting to RMA the unit.

If that doesn't work, then you will probably have to RMA the box or see if they will ship a flash card.

Dan

FYI: The Recovery CD iso is downloadable from Cisco.com if you don't have one that came with the unit.

cfolkerts Wed, 02/11/2009 - 09:33

Yes, I have tried the recovery CD but no luck. The server displays this output.

Choice [0]: 5

Please select an image from the following list:

1. WAAS41.sysimg

2. Return to Main Menu

Image [1]: 1

Read 23993344 byte image file

Existing version in flash: NONE

New version to install: 4.1.1c.16

Proceed with flash write? [y]:

........................................................................................................................................................................................installer: io write on devfile_fd=4/devname=/dev/sdc failed: Input/output error

Image was NOT written to flash. (err=-18)

MODEL: OE612

FLASH: found, directory validated

COOKIE: valid

IMAGE: 4.1.1c.16

FLASHDEV: /dev/sdc

Installer Main Menu:

1. Configure Network

2. Manufacture flash

3. Install flash cookie

4. Install flash image from network

5. Install flash image from cdrom

6. Install flash image from disk

7. Wipe out disks and install .bin image

8. Exit (and reboot)

Choice [0]:

RMA looks like the only choice. Thanks for your help Dan.

Regards

dstolt Wed, 02/11/2009 - 09:56

Did you try option 2 and then 3 first?

They would be last ditch efforts before TAC.

Dan

dstolt Wed, 02/11/2009 - 18:01

You are correct, it sounds like a bad card or not completely inserted into the reader. You might want to try and make sure it's firmly seated.

Good luck,

Dan

Actions

This Discussion