Cisco ADSL WIC

Answered Question
Mar 2nd, 2009
User Badges:

Dear All,

I have installed a Cisco ADSL WIC in my Cisco 1841 Router.

I Have the following data from my ISP:

- Username : user

- Password : pass

- Protocol : PPoE LLC

- VPI : 50

- VCI : 0


How Can I Configure My Router to replace the ADSL Modem I recieved from my ISP using the above configuration?


Thanks alot

Correct Answer by DialerString_2 about 8 years 3 months ago

The only difference is I'm running PPPOE and you're running PPPOA and I'm not natting the f0/0 interface. I also have a static ip address from the provider.


Plugged the adsl wic directly into the dsl wall jack. My line doesn't use a dsl filter so if you have one you may want to try it with and with out it.


I would set this up for pppoe, just my 2 cents. Oh, the config I posted works like a charm.


sh int dsl atm0/1/0 (look for "showtime" next to modem status) this mean that you're trained with the provider.


sh atm pvc (shows the status of the pvc which should be up)



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Jon Marshall Mon, 03/02/2009 - 03:07
User Badges:
  • Super Blue, 32500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN, WAN

Start with this document as a guide and if you have problems please come back. Don't worry about the config of the 6400 device in the doc, you are concerned with the ADSL WIC section -


http://www.cisco.com/en/US/tech/tk175/tk15/technologies_configuration_example09186a0080093e67.shtml


Jon

DialerString_2 Mon, 03/02/2009 - 09:50
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Let me know if you need a config for this. I have one setup using only the ADSL wic in a 1841 router. I also have the VPN setup also.

mmajai_cisco Tue, 03/03/2009 - 04:05
User Badges:

Yes,

Actually I set my router with following config.


BusinessOne#sh run

Building configuration...


Current configuration : 1590 bytes

!

version 12.4

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

service password-encryption

!

hostname BusinessOne

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

enable secret 5 $1$0cys$d5c9ungrrlTMwiV11JoMO.

enable password 7 141614030F557878

!

no aaa new-model

!

resource policy

!

mmi polling-interval 60

no mmi auto-configure

no mmi pvc

mmi snmp-timeout 180

ip subnet-zero

ip cef

!

!

no ip dhcp use vrf connected

!

!

!

!

!

!

interface FastEthernet0/0

ip address 172.19.134.7 255.255.255.0

ip nat inside

duplex auto

speed auto

!

interface FastEthernet0/1

no ip address

shutdown

duplex auto

speed auto

!

interface Serial0/0/0

no ip address

shutdown

no fair-queue

clockrate 2000000

!

interface ATM0/1/0

no ip address

ip mtu 1452

ip tcp adjust-mss 1300

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface ATM0/1/0.1 point-to-point

ip mtu 1452

pvc 0/50

encapsulation aal5snap

protocol ppp dialer

dialer pool-member 1

!

!

interface Dialer0

ip address negotiated

no ip redirects

no ip unreachables

ip mtu 1452

ip nat outside

encapsulation ppp

ip tcp adjust-mss 1300

no ip mroute-cache

dialer pool 1

dialer-group 1

no cdp enable

ppp authentication chap callin

ppp chap hostname afhc

ppp chap password 7 000F1A51025F59555B

!

ip classless

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0

!

no ip http server

ip nat inside source list 1 interface Dialer0 overload

!

access-list 1 permit 172.19.134.0 0.0.0.255

!

control-plane

!

!

line con 0

password 7 0207025308545F711A

login

line aux 0

line vty 0 4

password 7 0207025308545F711A

login

!

end



All what I need is to replace my ADSL modem I have from my ISP with this 1841 Router-with-adsl-wic

I do not think that I need VPN


Thanks So Much for both of you

Correct Answer
DialerString_2 Tue, 03/03/2009 - 06:26
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

The only difference is I'm running PPPOE and you're running PPPOA and I'm not natting the f0/0 interface. I also have a static ip address from the provider.


Plugged the adsl wic directly into the dsl wall jack. My line doesn't use a dsl filter so if you have one you may want to try it with and with out it.


I would set this up for pppoe, just my 2 cents. Oh, the config I posted works like a charm.


sh int dsl atm0/1/0 (look for "showtime" next to modem status) this mean that you're trained with the provider.


sh atm pvc (shows the status of the pvc which should be up)



Attachment: 
mmajai_cisco Tue, 03/03/2009 - 20:31
User Badges:

Dear DialerString,

I'm also like to use the PPPoE LLC as you can see in my initial configuration I posted in the top of this page, and I can get only Dynamic IP from my ISP, also, I plugged my ASL WIC directly to the ADSL Wall Jack,

As a newbie in the issue, I do not know how to remove the filter setting from the posted configuration above.

I have positive output from both "sh int dsl atm" and "sh atm pvc" and from debugging also.

The only problem I have now is that I do not know how to configure the inteface to get real IP from my ISP !!!

Below is the output I get from "sh ip int brief"

BusinessOne#sh ip int brief

Interface IP-Address OK? Method Status Protocol

FastEthernet0/0 172.19.134.7 YES NVRAM up up

FastEthernet0/1 unassigned YES NVRAM administratively down down

Serial0/0/0 unassigned YES NVRAM administratively down down

ATM0/1/0 unassigned YES NVRAM up up

ATM0/1/0.1 unassigned YES unset up up

NVI0 unassigned YES unset up up

Virtual-Access1 unassigned YES unset up up

Virtual-Access2 unassigned YES unset down down

Dialer0 unassigned YES manual up up


- by thw way, whay NVRAM means in this .


Thanx alot

DialerString_2 Tue, 03/03/2009 - 20:48
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Configure your atm to use a dialer pool because you should see a ip address in your sh ip int brief for di0.


ATM0/1/0.1

pvc 0/50

pppoe-client dial-pool-number 1


Dialer0

dialer pool 1


Actions

This Discussion