UCCX 5.0 SP2 Not accepting PSTN Calls from MGC Gateway

Unanswered Question
Mar 19th, 2009

Hi, I have a strange problem whereby if I dial my scripts internally they all work fine but coming in from the PSTN the caller just hears a fast busy tone. This is a new installation so has never worked. I can dial the IP phones OK from PSTN. Triggers are in the same partition as the IP phones. Codec is G711 all over as its a single site. No location bandwidth restrictions etc. Should be straight forward. UCCX version 5.0SP2, CCM 6.1.3

The gateway is MGCP with E1 PRI (30channels)set to primary net5.

I have 300 CTI ports all in the same partition as the phones as well.

Any ideas??

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Aaron Harrison Wed, 03/25/2009 - 09:47

Hi

Most likely it's a routing, partition/CSS or codec mismatch; however it sounds like you have checked these.

Post detailed CCM (from your call processing CCMs) and MIVR logs (from UCCX) from the time of the test.

Thanks

Aaron

miguel.pena Thu, 03/26/2009 - 08:10

Hi, i had this problem and it was a codec issue .. try to put the codec inside the voip dial peer .. for me it worked fine after adding codec g711.

Hope it helps

heathrw Sat, 02/20/2010 - 00:30

Hi,

I have all my regions/locations setup to use G711, incoming calls to IP handsets are also coming is g711.

If MGCP does not have a dial-peer is there any other way? I would be interested in what you did to resolve this..

Thans

Actions

This Discussion