ATA 186 Call Manager connection

Unanswered Question
Mar 23rd, 2009

I have ATA devices that register in Call Manager 4.0 but no dial tone on the analog lines.When you ring the ATA analog phones call manager gives a ring tone but the analog phone does not ring The ATA devices is at a remote site from the Call Manager. IP Phones work ok at the remote site. When you at the ATA 186 device as a phone and dial the number you get a busy signal. If you bring the ATA device on the same network as the call manager it works fine. I should not be a QoS issue since IP phones work ok from the remote site. I am wondering if duplex or speed or QoS is the issue.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
mightyking Mon, 03/23/2009 - 12:51

It sounds to me like you have a codec issue. What is the value in the "Rxcodec" and "Txcodec"? If the ATA is remote, the value for both fields should be 3 which sets the codec to G729. You also need to set the codec to G.729 in the CallManager.

MK

wrayandnephew Mon, 03/23/2009 - 13:10

How do is set this on the ATA device.The ATA device is in the correct Device pool and therefore has the correct codec which is G.729

mightyking Mon, 03/23/2009 - 13:39

You need to set the codec in the ATA as well. From the PC, open a Web browser and enter this URL: http:///dev

Set "Rxcodec" and "Txcodec" value to 3 which sets the codec to G729 in the ATA.

MK

wrayandnephew Mon, 03/23/2009 - 14:33

http:///dev does no show any fields with "Rxcodec" and "Txcodec" The following is shown

UseTFTP

TFTPURL

AltTFTPFURL

DHCP

StaticIP

StaticRoute

StaticNetMask

DNS1IP

DNS2IP

OpFlags

VLANSetting

TOS

SwitchPorts

Domain

I am using ATA 186

wrayandnephew Mon, 03/23/2009 - 17:11

The ATA device is configured for SCCP not H.323 config as in the link you gave

mightyking Tue, 03/24/2009 - 12:50

How about the PrfCodec? Enter 3 as the value for PrfCodec and try it again.

MK

Actions

This Discussion