cat 6500 Distributed EtherChannel

Unanswered Question
Mar 26th, 2009
User Badges:

I have configured an ether channel across two line cards on a cat6500 to connect to 4 NICs on an IBM VM server. For some reason traffic is not follow through the portchannel, but the same configuration works on a C3750.


I also get this message on the cat6500, which I am not sure are linked to the problem I am having.


Mar 26 06:16:07: FEC: pagp_is_idb_in_port_channel: Te1/1 has no subblock

Mar 26 08:06:02: FEC: pagp_switch_is_in_port_channel: Gi11/10 is not part of any agport


I wonder why I am geting the 2nd msg when the port is not configuare to be part of a port channel


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Hieu Cao Thu, 03/26/2009 - 12:22
User Badges:

Have you tried configuring the etherchannel to use LAcP instead of PAgP?

edgarfc254 Fri, 03/27/2009 - 03:25
User Badges:

I have tried all the different combinations. The restriction is on the server side as it uses a vitual switch, it supports Etherchannel only (that is the that works).


C3750's config is as follows;


interface Port-channel3

description ISIS

switchport access vlan 113

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode access

end


!

interface GigabitEthernet3/0/4x

description ISIS

switchport access vlan 113

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport mode access

speed 100

duplex full

channel-group 3 mode on

end


Port-channel: Po3

------------


Age of the Port-channel = 11d:17h:23m:33s

Logical slot/port = 10/3 Number of ports = 4

GC = 0x00000000 HotStandBy port = null

Port state = Port-channel Ag-Inuse

Protocol = -


Ports in the Port-channel:


Index Load Port EC state No of bits

------+------+------+------------------+-----------

0 00 Gi3/0/41 On/FEC 0

0 00 Gi3/0/42 On/FEC 0

0 00 Gi3/0/43 On/FEC 0

0 00 Gi3/0/44 On/FEC 0


Time since last port bundled: 08d:19h:02m:28s Gi3/0/44

Time since last port Un-bundled: 08d:19h:02m:29s Gi3/0/44


Actions

This Discussion