Re-installing LMS 2.6 lead to an ANIServer connection issue

Unanswered Question
Apr 7th, 2009


I re-installed LMS 2.6 on a Windows Server for a customer, restored the previous backup and encountered the following problem when dealing with Campus (Topology) : "Cannot connect to ANI Server".

When I restore a backup on a new installation. Do the new ANI database password has to be the same as the previous one (the one in the backup) ?? Because I think the new password is different... and wondering if it could be the root cause.

Thanks for your Help !

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
yjdabear Tue, 04/07/2009 - 06:52

Is the new server using the same hostname (DNS name) as the old one?

Find the "" file and verify the line reflects the new server's hostname:


cmadrolle Wed, 04/08/2009 - 02:09

Yes, the new server is using the same Hostname.

Is the ANIdb password important ? because I've a line in the CampusOGSServer.log log file saying DB connection refused :

java.lang.Exception: Error occurred in evaluating the sql Query java.sql.SQLException: Could not establish DB connectivity java.sql.SQLException: JZ006: Caught IOException: Connection refused: connect

Thanks for your help


Martin Ermel Wed, 04/08/2009 - 02:29

Yes, this could be an issue; shut down daemon manager. For this, issue the following command in a DOS box:

net stop crmdmgtd

then run this script to set the database passwords for all databases:

NMSROOT\bin\perl.exe NMSROOT\bin\ all

restart the daemon manager with

net start crmdmgtd


This Discussion