ATM interface not accessible

Unanswered Question
Apr 13th, 2009
User Badges:

I have a gateway interface configured with ATM. I can see the interface is up on both side..pvc is configured as well but I cant reach it. cant ping it at all. What could be the reason for this?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 3 (2 ratings)
Loading.
thotsaphon Mon, 04/13/2009 - 08:58
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Uzma,

I don't know exactly what your problem is. Please post the configuration.


Toshi

thotsaphon Mon, 04/13/2009 - 11:00
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Uzma,

I'm not sure that why I got 1P!. Well,I don't want to presume things. Actually I had in mind about the default route missing from your configuration.


Toshi

Giuseppe Larosa Mon, 04/13/2009 - 11:24
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hello Toshi,

my guess is that if the ATM interface is not point-to-point, and/or ATM inverse ARP is disabled, a manual mapping is needed:


I usually use mapping also for point-to-point ATM subinterface


Something like this:


int atm4/0

no ip address


int atm4/0.100 point-to-point

ip address 10.82.16.1 255.255.255.252

pvc 10/100

protocol ip 10.82.16.2 broadcast


Hope to help

Giuseppe


thotsaphon Mon, 04/13/2009 - 11:33
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Giuseppe,

That's nice. 5P!

I just want more information to help. That's why I asked for configuration.



Thanks

Toshi

Actions

This Discussion