Connection loss with Vista clients

Unanswered Question
Apr 15th, 2009

We installed a new wireless network with a WLC4402-50 controller (version 5.2.178) and 1131AG access-points. The SSID is in boradcast mode without a security feature.

Now, we have problems with vista clients. This clients lost the wireless connection after about 15 minutes. It is possible to reconnet the clients.

Has anyone a idea what ist the problem by vista clients?

Regards

Pascal

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
Robert.N.Barrett_2 Wed, 04/15/2009 - 05:56

Are you using Wireless Zero Config? If not, you might want to try that. Also make sure you are running SP1 on the Vista machines.

What is your session timeout for the WLAN? If it's set for the default, which I believe is 30 minutes, then you might want to change that and see what happens. Yeah, I know, it's 30 minutes, not 15 minutes that you're seeing, but I had a similar problem to yours that went away when I changed the session timeout.

You might also want to check your DHCP lease duration (and no, an expiring DHCP lease should not cause a dropped connection, but stranger things have happened).

Do you see any messages on the controller about why the clients dropped (or other messages that were logged WHEN the clients dropped)?

If it matters, I run Vista SP1 with 4.2.176.0 and 4.2.130.0 all day using an Intel 4965 and the latest drivers. No disconnects.

Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics: Other Wireless Mobility

client could not be authenticated
Network Analysis Module (NAM) Products
Cisco 6500 nam
reason 440 driver failure
Cisco password cracker
Cisco Wireless mode