Delay in VMO 7.0(2) ringing phone. Unity 5.0(1) CUCM 6.1(3a)

Unanswered Question

I have installed Viewmail for Outlook (7.0(2)) in Outlook 2003 and am using Unity 5.0(1) (Unified Messaging) on Exchange 2003 with CUCM 6.1(3a). The VMO works fine with the PC as the playback device, but when the phone is selected, it takes ~ 15 seconds for the phone to ring and then it only rings for a moment before VMO reporting the phone did not answer. If you manage to answer in time the VMO plays the message just fine. Any thoughts? Thanks.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Christopher McAlpin Fri, 04/24/2009 - 12:30

I wont begin to pretend that I am a CUCM dialing plan expert nor do I want to send you down the wrong road of troubleshooting, but I wonder if Cisco Unity is going off hook immediately and dialing your number, and CUCM is waiting for more digits and eventually times out and proceeds with the call? Maybe by that time Cisco Unity has given up waiting.

You might open port status monitor on the Cisco Unity server to see what is going on.

Ginger Dillon Mon, 04/27/2009 - 10:31

Hi -

I thought of a couple of things to check:

- Are you using the default ring cycle (20 seconds) on your CUCM server?

- Make sure you have adequate TRaP ports, should have at least 25% configured.

- Is your ViewMail configured for Unity IP address or fully qualified domain name? You might ping the server using both IP and FQDN to see if there is a difference in timing.

- Any firewall on the PC client enabled? Antivirus client is scanning mode?

Ginger

Actions

This Discussion