E1 is up , but no calls ,how you test it

Unanswered Question
Apr 27th, 2009
User Badges:

Hi,


I have an E1 in my 3845 , is up

contrlloer is up , but when I do

csim start command , its gave me this MSG


"csim err:csim_do_test Error peer not found"


so how to test my E1 calls ,and find out if the problem from Service provider or me?

i checked with Service provider and they informed me that everything is fine.


controller E1 0/1/1

framing NO-CRC4

clock source line primary

pri-group timeslots 1-31


dial-peer voice 2 pots

destination-pattern 339T

direct-inward-dial

port 0/1/1:15


thanks


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
paolo bevilacqua Mon, 04/27/2009 - 01:49
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

You need dial-peer configured, are you familair with voice setup on cisco >

loaiarnous Mon, 04/27/2009 - 04:40
User Badges:

this is my config & some debug

note:I change the port ,and the cables

same result


controller E1 0/1/0

framing NO-CRC4

pri-group timeslots 1-31

!

!

dial-peer voice 1 pots

destination-pattern .T

direct-inward-dial

port 0/1/0:15

!

!

voice-port 0/1/0:15

!

!

dial-peer voice 200 voip

max-conn 30

voice-class codec 100

session protocol sipv2

incoming called-number .T

-----------------------------

csim start 31225549

csim: called number =31225549, loop count = 1 ping count = 0


csim err:csim_do_test Error peer not found

----------------------------------

Show controller E1 0/1/0

E1 0/1/0 is up.

Applique type is Channelized E1 - balanced

No alarms detected.

alarm-trigger is not set

Version info Firmware: 20071129, FPGA: 20, spm_count = 0

Framing is NO-CRC4, Line Code is HDB3, Clock Source is Line.

Data in current interval (549 seconds elapsed):

985 Line Code Violations, 8195 Path Code Violations

71 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

71 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 91 Unavail Secs

Data in Interval 1:

987 Line Code Violations, 46 Path Code Violations

36 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 35 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

55 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 9 Severely Err Secs, 671 Unavail Secs

Total Data (last 1 15 minute intervals):

987 Line Code Violations, 46 Path Code Violations,

36 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 35 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

55 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 9 Severely Err Secs, 671 Unavail Secs

----------------------------------------

debug isdn q921 is ON.

Router#

*Apr 27 12:13:32.867: ISDN Se0/1/0:15 Q921: L2_EstablishDataLink: sending SABME

*Apr 27 12:13:32.867: ISDN Se0/1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Apr 27 12:13:33.867: ISDN Se0/1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Apr 27 12:13:34.867: ISDN Se0/1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Apr 27 12:13:35.867: ISDN Se0/1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Apr 27 12:13:41.867: ISDN Se0/1/0:15 Q921: L2_EstablishDataLink: sending SABME

*Apr 27 12:13:41.867: ISDN Se0/1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Apr 27 12:13:42.867: ISDN Se0/1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Apr 27 12:13:43.867: ISDN Se0/1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*Apr 27 12:13:44.867: ISDN Se0/1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0


---------------------------------------

debug isdn q931 is ON.

Router#

*Apr 27 12:14:57.867: ISDN Se0/1/0:15 Q931: Ux_DLRelInd: DL_REL_IND received from L2

*Apr 27 12:15:06.867: ISDN Se0/1/0:15 Q931: Ux_DLRelInd: DL_REL_IND received from L2

------------------------------------

debug isdn event is ON.

*Apr 27 12:21:38.867: ISDN Se0/1/0:15 EVENT: Pri_Activate_L2: sending NL_EST_REQ

*Apr 27 12:21:42.867: ISDN Se0/1/0:15 EVENT: CCPRI_Go: received NL_REL_IND

*Apr 27 12:21:47.867: ISDN Se0/1/0:15 EVENT: Pri_Activate_L2: sending NL_EST_REQ

*Apr 27 12:21:51.867: ISDN Se0/1/0:15 EVENT: CCPRI_Go: received NL_REL_IND

*Apr 27 12:21:56.867: ISDN Se0/1/0:15 EVENT: Pri_Activate_L2: sending NL_EST_REQ

*Apr 27 12:22:00.867: ISDN Se0/1/0:15 EVENT: CCPRI_Go: received NL_REL_IND

*Apr 27 12:22:05.867: ISDN Se0/1/0:15 EVENT: Pri_Activate_L2: sending NL_EST_REQ


paolo bevilacqua Mon, 04/27/2009 - 04:44
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Your E1 is down. It may be a cabling problem, or perhaps the circuit is using CRC4.

loaiarnous Mon, 04/27/2009 - 04:50
User Badges:

how you know that?

plus I want to be sure where is the problem exactly?


if you need any debug plz tell me?


Thanks alot & appreciate your help



paolo bevilacqua Mon, 04/27/2009 - 04:53
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

See all the errors in show controllers E1, these have to go away for the circuit to work.


You don't need any debug, just correct configuarion and cabling.


After thta, if still doesn;t work, it's SP resposnabiity to fix, even if they say it's ok.

Actions

This Discussion