Cisco Unified Operation Manager

Unanswered Question
May 5th, 2009
User Badges:

hi,

my CUOM is running at version 2.0.2

i have several problem when accessing the CUOM Monitoring Dashboard and Administration.


When i open the Service Level View under Monitoring Dashboard, it prompted me an error massage shown :

" Cannot load Service LevelView

The TopoServer process mayb be down in the Ciscoworks Server

Check the Topology_client.log and Topology_server.log for more "


Second issue is when i click the Polling and Thresholds under Administration tab.

when i try to edit value in the polling parameter, it prompt me an erroe msg again.

" Cannot retrieve current data

The PTMServer process is not running normally.

Restart the daemon manager or reboot the seerver"



I have tried to stop and start the daemon manager and also few times to reboot the server. but both doesn't help any.


any expert here can advise me the for further troubleshooting ?


thanks

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 1 (1 ratings)
Loading.
David Stanford Wed, 05/06/2009 - 06:20
User Badges:
  • Cisco Employee,

Are there any errors in the Topology_client.log and Topology_server.log after you get this error in the GUI?


Can you enable debugging for TopoServer? Then stop the TopoServer process (pdterm) and then start

TopoServer process (pdexec).


Wait for 15-20 mins and see if SLV comes up.


Can you get the output of pdshow for PTMServer?

allen84us Wed, 05/06/2009 - 06:31
User Badges:

i cannot really interpret the meaning of the log file. since i'm not the NMS expert.


Can someone tell me what is actually going wrong ?





David Stanford Wed, 05/06/2009 - 06:56
User Badges:
  • Cisco Employee,

Your TopoServer process is down


Can you try manually restarting it via


pdexec TopoServer

allen84us Wed, 05/06/2009 - 06:57
User Badges:

when i try to start the service manually, it up just for few second. after that, goes back down status.



David Stanford Wed, 05/06/2009 - 07:08
User Badges:
  • Cisco Employee,

Has SLV ever loaded? How many devices is it trying to display?

allen84us Wed, 05/06/2009 - 07:12
User Badges:

it was able to load before this problem occurred. Around 10 server displayed


this problem came in after power supply maintenance.

priagarw Thu, 05/07/2009 - 03:44
User Badges:
  • Cisco Employee,

Hello,


When you restarting the daemon server.Do it from CMD prompt.Enter the command "Net stop crmdmgtd".Wait for 15 min once the daemon manager has sttoped.Then start the server by entering the command "net start crmdmgtd".Before launching the SLV wait for 10-15 min because it takes time to restart all the processes.Hope it helps.

Thanks

Actions

This Discussion