Wireless Lan Control WLC 4402 LMS 3.0.1 support

Unanswered Question
May 7th, 2009

I'm using CiscoView 6.1.7 on LMS 3.0.1.

When I try to use CiscoView on a 4402 WLC I receive an error messages:

Message

Cannot find applicable device package for 172.18.0.250.

This error could be due to one of the following:

- The device package for this device type is not installed.

- Device support for this device type is not available.

- You are trying to open a component inside a device.

To correct the problem, either install a device package for the device type, or open the parent device to manage the component.

The show sysinfo output is :

Manufacturer's Name.............................. Cisco Systems Inc.

Product Name..................................... Cisco Controller

Product Version.................................. 5.2.157.0

RTOS Version..................................... 5.2.157.0

Bootloader Version............................... 4.1.171.0

Emergency Image Version.......................... Error

Build Type....................................... DATA + WPS

System Name...................................... SenaWLC1

System Location.................................. Giustiniani

System Contact................................... Grupporeti

System ObjectID.................................. 1.3.6.1.4.1.14179.1.1.4.3

IP Address....................................... 172.18.0.250

System Up Time................................... 65 days 3 hrs 1 mins 12 secs

System Timezone Location.........................

Current Boot License Level.......................

Next Boot License Level..........................

Configured Country............................... IT - Italy

Operating Environment............................ Commercial (0 to 40 C)

Internal Temp Alarm Limits....................... 0 to 65 C

Internal Temperature............................. +36 C

State of 802.11b Network......................... Enabled

State of 802.11a Network......................... Disabled

Number of WLANs.................................. 1

3rd Party Access Point Support................... Disabled

Number of Active Clients......................... 1

Burned-in MAC Address............................ 00:1E:13:E9:E0:00

Crypto Accelerator 1............................. Absent

Crypto Accelerator 2............................. Absent

Power Supply 1................................... Present, OK

Power Supply 2................................... Present, OK

Maximum number of APs supported.................. 50

I've executed all available updates for Resource Manager Essentials and Common Services but I haven't WLC support.

Any suggestion ?

Claudio

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Joe Clarke Thu, 05/07/2009 - 08:49

There is no WLC support for CiscoView. Support only exists for RME, Campus Manager, and DFM.

sys1.vtamlist Fri, 05/08/2009 - 00:22

Thank's for your answer!

Unfortunately I've problem on WLC definition in all components of LMS 3.0.1. For example on RME i receive the message

CM0056 Config fetch failed for wlc1 Cause: CM0204 Could not create DeviceContext for 192 Cause: CM0206 Could not get the config transport implementation for 172.18.0.250 Cause: UNKNOWN Action: Check if required device packages are available in RME. Action: Check if protocol is supported by device and required device package is installed

Can you help me ?

Thank's'

Claudio

Joe Clarke Fri, 05/08/2009 - 09:28

Make sure you have version 1.0 of the WLC RME package loaded. If not, go to Common Services > Software Center > Device Update, and download and install all available package updates for RME and Common Services. You must also make sure SNMPv1 is enabled on the WLC. It is not enabled by default.

sys1.vtamlist Mon, 05/11/2009 - 01:20

WLC RME 1.0 package already loaded. SNMP V1 on WLC is enabled and configurated. The problem could'd be on WLC configuration in

AAA parameters.

LMS username don't works on WLC but works fine on all network device.

I'm looking for differenze in ACS group... any suggestion ?!

Thank's

Claudio

Joe Clarke Mon, 05/11/2009 - 08:54

Run an inventory collection on this WLC under RME > Devices > Inventory > Inventory Jobs. Then post a Detailed Device Report for this device.

sys1.vtamlist Tue, 05/12/2009 - 01:14

Hi,

I've found the bug ! I've found a differenze on ACS group definition for LMS user-id... User-id used by LMS to connect to WLC was without a parameter and authentication didn't work fine !

Than's for your time !

CLaudio

sys1.vtamlist Thu, 05/14/2009 - 06:05

I'm sorry but my WLC isn't OK! After ACS modify LMS user-id logs on ACS but configuration isn't read !

I receive this messages :

"CM0056 Config fetch failed for senawlc1 Cause: CM0204 Could not create DeviceContext for 192 Cause: CM0206 Could not get the config transport implementation for 172.18.0.250 Cause: UNKNOWN Action: Check if required device packages are available in RME. Action: Check if protocol is supported by device and required device package is installed." .

Transport settings for RME are only SSH, RCP and SCP !!!

Any Suggestion !?!?

Than's

CLaudio

Joe Clarke Thu, 05/14/2009 - 09:21

As I said before, post an export of the Detailed Device Report for this WLC.

Joe Clarke Thu, 05/14/2009 - 10:27

This indicates that you still have a package problem with the WLC package. This inventory is only the basic mibII information.

Post the list of contents under NMSROOT/MDC/tomcat/webapps/rme/WEB-INF/lib/pkgs.

Joe Clarke Fri, 05/15/2009 - 09:06

This is what I thought. Your RME package repository is missing key packages. What you might try is to shutdown Daemon Manager, then copy all of the .zip files from NMSROOT/www/classpath/com/cisco/nm/xms/psu/pkgs/rme to NMSROOT/MDC/tomcat/webapps/rme/WEB-INF/lib/pkgs. Then restart Daemon Manager, and see if you can archive your WLC configs.

sys1.vtamlist Mon, 05/18/2009 - 04:29

Hi,

I've copied directories...then I restarded Daemon Manager ... I cannot see any error but configs aren't collected...

Claudio

Joe Clarke Mon, 05/18/2009 - 06:05

So if you run a Sync Archive job for your WLC, does the job complete successfully?

sys1.vtamlist Tue, 05/19/2009 - 00:01

Job Summary

Status: Failed

Start Time: Tue May 19 09:50:16 CEST 2009

End Time: Tue May 19 09:53:20 CEST 2009

Device Summary

Successful: 0

Failed: 1

Partially Successful: 0

Pending: 0

Not Attempted: 0

Job Message

Message: Job Execution Failed for device(s)

Execution Message

Pre-Execution:

Post-Execution:

*** Device Details for senawlc1 ***

Protocol ==> Unknown / Not Applicable

Selected Protocols with order ==> SSH,RCP,SCP

Execution Result:

Unable to get results of job execution for device. Retry the job after increasing the job result wait time using the option:Resource Manager Essentials -> Admin -> Config Mgmt -> Archive Mgmt ->Fetch Settings

sys1.vtamlist Wed, 05/20/2009 - 06:18

Thank's !

I've contacted TAC to get the patch.

I'll inform you as soon as possible !

Regards

Actions

This Discussion