Quirky one: Logging in

Answered Question
May 12th, 2009

Hi all,

I'm not sure what's missing here. I moved a FW over the weekend and now only have console access. It's a 5520 running 8.0(3). From the config I have the usual:

ssh scopy enable

ssh 10.x.0.0 255.255.0.0 Axx

ssh timeout 10

ssh version 2

telnet 10.x.0.0 255.255.0.0 Axx

telnet timeout 120

management-access Axx

- I've zeroized and regenerated the rsa key.

- The Axx int is up and up and I can ping it from the 10.x.0.0 network. Axx is also the inside interface security-100. Managemnet0/0 is in shutdown

The following logs are generated when telneting and ssh respectively (same except for d-port):

17:03:03: %ASA-6-302013: Built inbound TCP connection 8100 for ASG:10.x.14.14/1898 (10.x.14.14/1898) to NP Identity Ifc:10.x.109.10/23 (10.x.109.10/23)

17:03:03: %ASA-6-302014: Teardown TCP connection 8100 for ASG:10.x.14.14/1898 to NP Identity Ifc:10.x.109.10/23 duration 0:00:00 bytes 0 TCP Reset-I

17:19:41: %ASA-6-302013: Built inbound TCP connection 8270 for ASG:10.x.0.60/33251 (10.x.0.60/33251) to NP Identity Ifc:10.x.109.10/22 (10.x.109.10/22)

17:19:41: %ASA-6-302014: Teardown TCP connection 8270 for ASG:10.x.0.60/33251 to NP Identity Ifc:10.x.109.10/22 duration 0:00:00 bytes 0 TCP Reset-I

From PuTTY I just get "Network error: Software caused connection abort". From OpenSSH_3.9p1, OpenSSL 0.9.7a Feb 19 2003 I get a "ssh_exchange_identification: read: Connection reset by peer" and back to bash prompt

Both these clients worked fine on this FW before the power-down and move and still work on all other ASAs and PIXs and ... Very little luck finding anything on Web.

Any help much appreciated

- Mike

I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by handsy about 7 years 7 months ago

haha, how very annoying :)

glad you got it fixed though

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
handsy Tue, 05/12/2009 - 01:49

Have you enabled 'debug ssh' yet?

Lots of useful data printed back to screen when attempting login that may help you :)

m.surtees Tue, 05/12/2009 - 02:04

Hi Handsy

I did do a debug before your reply and I got:

SSH2 0: waiting for SSH2_MSG_NEWKEYSSSH0: TCP read failed, error code = 0x86300003 "TCP connection closed"

SSH0: receive SSH message: [no message ID: variable *data is NULL]

SSH2 0: Unexpected mesg type receivedSSH0: Session disconnected by SSH server - error 0x00 "Internal error"

... but as it's a/hrs here I thought "stuff it" and rebooted. It is not the first time it has gone down since the weekend tho. Then when I tried my trusty linux SSH I was again denied but this time with the good looking "WARNING: REMOTE HOST IDENTIFICATION HAS CHANGED!"

I deleted the key in known_hosts and now I am back in. But I don't understand it as telnet would not work either, now it does of course.

I hate 'fixing' things with a reboot ... it's so, like, microsoft :)

Cheers anyways,

Mike

Correct Answer
handsy Tue, 05/12/2009 - 02:09

haha, how very annoying :)

glad you got it fixed though

Actions

This Discussion