Carrying VLANs over Wireless bridge

Unanswered Question
May 18th, 2009

Hi,

I've deployed a wireless bridge using 2 Aironet Bridge 1310, configured with 4 sub-interfaces to carry 4 Vlans over the radio bridge.

The native VLAN is the VLAN 1, it's rightly configured on the trunk interfaces but I cannot ping the directly connected switch.

[switch]--f0/24--[root bridge]-----RADIO-----[non-root bridge]--f0/24--[switch]

Following the AP root configuration:

dot11 ssid bridge

vlan 1

authentication open

infrastructure-ssid

!

!

!

!

bridge irb

!

!

interface Dot11Radio0

no ip address

no ip route-cache

!

ssid bridge

!

speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0

channel 2462

station-role root

distance 1

!

interface Dot11Radio0.1

encapsulation dot1Q 1 native

no ip route-cache

bridge-group 1

bridge-group 1 subscriber-loop-control

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio0.2

encapsulation dot1Q 2

no ip route-cache

bridge-group 2

bridge-group 2 subscriber-loop-control

bridge-group 2 block-unknown-source

no bridge-group 2 source-learning

no bridge-group 2 unicast-flooding

bridge-group 2 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio0.10

encapsulation dot1Q 10

no ip route-cache

!

interface Dot11Radio0.101

encapsulation dot1Q 101

no ip route-cache

bridge-group 101

bridge-group 101 subscriber-loop-control

bridge-group 101 block-unknown-source

no bridge-group 101 source-learning

no bridge-group 101 unicast-flooding

bridge-group 101 spanning-disabled

!

interface Dot11Radio0.201

encapsulation dot1Q 201

no ip route-cache

bridge-group 201

bridge-group 201 subscriber-loop-control

bridge-group 201 block-unknown-source

no bridge-group 201 source-learning

no bridge-group 201 unicast-flooding

bridge-group 201 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0

no ip address

no ip route-cache

hold-queue 160 in

!

interface FastEthernet0.1

encapsulation dot1Q 1 native

no ip route-cache

bridge-group 1

bridge-group 1 subscriber-loop-control

bridge-group 1 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0.2

encapsulation dot1Q 2

no ip route-cache

bridge-group 2

no bridge-group 2 source-learning

bridge-group 2 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0.10

encapsulation dot1Q 10

no ip route-cache

!

interface FastEthernet0.101

encapsulation dot1Q 101

no ip route-cache

bridge-group 101

no bridge-group 101 source-learning

bridge-group 101 spanning-disabled

!

interface FastEthernet0.201

encapsulation dot1Q 201

no ip route-cache

bridge-group 201

no bridge-group 201 source-learning

bridge-group 201 spanning-disabled

!

interface BVI1

ip address 10.116.162.181 255.255.255.224

no ip route-cache

!

The problem is that I cannot ping the root access point from the switch.

SWITCH PORT CONFIGURATION:

interface GigabitEthernet0/1

description LINK TO CORE SWITCH 4507

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk allowed vlans 1,10,101,201

switchport trunk native vlan 1

!

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
carlosmadriz Fri, 05/22/2009 - 07:22

does the switchport also belongs to vlan 1?

is there an ...interface vlan 1,ip address X.X.X.X sm.sm.sm.sm,no shut... configured on the switch?

check if the dot1q trunk is recogniced by the switch with "show int trunk"

Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics: Other Wireless Mobility

client could not be authenticated
Network Analysis Module (NAM) Products
Cisco 6500 nam
reason 440 driver failure
Cisco password cracker
Cisco Wireless mode