Phone not working on Linksys ATA

Answered Question
May 18th, 2009
User Badges:

I have several phones connected to a SPA3102. With one of those phones i have some strange noice when I it pick up . Kind of interruptions of the line.

This phone (brand Topic/Audility) works fine directly on the landline. It also works good on ATA's of other brand (tested on Fritzbox). 


I also tested it on a PAP2T. Same problem as on SPA3102.


There is some cryptic information in the syslog:


05-17-2009 12:40:19 Local3.Debug 192.168.0.50 [0]On Hook
05-17-2009 12:40:18 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:18 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:17 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:17 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:16 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:16 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:16 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:16 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:15 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:15 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:14 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:14 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:13 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:13 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:13 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:13 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:12 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:rs:a
05-17-2009 12:40:12 Local3.Debug 192.168.0.50 IDBG:sc-0
05-17-2009 12:40:11 Local3.Debug 192.168.0.50 [0]Off Hook


Can anyone interpret this ?


Thanks,

Mark

Correct Answer by Patrick Born about 8 years 1 week ago

Hi Mark,


No, we do not have a way of configuring this. It looks like you have found a device that our ATAs are not compatible with.


Regards,



Patrick

-----------

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Tomas Chott Mon, 05/18/2009 - 10:57
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi Mark,


using 2wire or 4wire cable between Phone and ATA?


Regards,


Tomas

markdemartelaer Mon, 05/18/2009 - 12:32
User Badges:

Hello Tomas,


I use 4 wire cable. Only 2 wires are used.


There is a LED on the phone. It is illuminated bij the line-current. It flashes a bit  on the rithm of what I hear.

When I mesure the current: it goes up and down from 15 to 20 mA.


When I put a second phone in parallel and I thake both off-hook: no problem anymore.


Regards,

Mark

Tomas Chott Mon, 05/18/2009 - 13:42
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Mark,

i have similar problem, please try 2wire cable. Which included in PAP2T or SPA ATAs.



Regards,


Tomas

markdemartelaer Tue, 05/19/2009 - 09:49
User Badges:

Hello,


2-wire cable does not change anything. I did some more investigations:


I connected the bad phone on the landline. I takes 17 mA current. My official phone takes 39 mA.

Conclusion: the bad phone has too high resistance.


Is there a setting on the spa3102 I can adjust ? Some treshhold for the off-hook-current detection ?


Regards,

Mark.

Correct Answer
Patrick Born Thu, 05/21/2009 - 12:03
User Badges:
  • Cisco Employee,

Hi Mark,


No, we do not have a way of configuring this. It looks like you have found a device that our ATAs are not compatible with.


Regards,



Patrick

-----------

Actions

This Discussion