Problems with DSP

Unanswered Question
May 20th, 2009

Hi,

I have a problem in router c3825 that it has a two DSP modules, PVDM2-64 (5510).

I uses resources for transcoding and conferencing, the problems is in the transcoding.

After a long time doing troubleshooting, we could see that one DSP, exactly the DSP number 2 with the channel 1, it isn't working correctly, it isn't doing the transcoding, but the others DSP are right.

Is it possible that i shutdown only one DSP of all them?

Thnaks for all.

A greeting.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Paolo Bevilacqua Wed, 05/20/2009 - 08:33

There may be hidden commands to do thta, but most likely it's bug in IOS or DSP FW.

What are you running at the moment ?

ma.romero Sun, 05/24/2009 - 23:30

I'm running c3825-spservicesk9-mz.124-9.T7.bin IOS version.

Don't worry, we have restart the router and we have observed that the DSP number 2 is broken or malfunction.

We will have to change the DSP module.

Thanks for all.

A greeting.

Nicholas Matthews Wed, 05/20/2009 - 10:27

Hi,

Yes, there are some hidden commands to do this, but they are not reliable enough to use outside of testing purposes. They have a higher chance of making the problem worse, which is why they're hidden and not for use in production.

Now that you've narrowed it down to a single DSP it may be hardware or software. If you reload the router and the same DSP has problems, it's probably hardware, but you may want to test 3-4 times to be sure.

Otherwise if you do this and it happens on another DSP it's a bug. Which IOS are you on? If you do a 'show voice dsp detail | i !" do you get anything?

-nick

Actions

This Discussion