UT not discovering MAC on trunk port with IP-phone

Unanswered Question
May 29th, 2009

Hello,

I have a Lan with interfaces configured for non-cisco-ip-phone. (i.e.: Trunk port with a native data vlan.)

It is impossible de discover Mac on those ports. Note that if I telnet the switch and do a 'sh mac add-table" I see those.

I configured the LMS User-Tracking admin with:

"config trunk for end host disc. = enable on all trunk."

Do I forgot something ?

Rgds,

Michel Misonne

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Joe Clarke Fri, 05/29/2009 - 07:35

Edit ut.properties, and set UTGetVlansWithUserPorts=0. Then run a new UT acquisition, and your phones should show up.

mmisonne Mon, 06/01/2009 - 04:41

Hello,

I tried to do this allreaddy.

And I did not see any change.

Here is my ut.properties.

Note that I have LMS3.1

Rgds.

Michel.

Attachment: 
Joe Clarke Mon, 06/01/2009 - 08:59

Try running a full Campus Data Collection first, then run the UT acquisition.

mmisonne Wed, 06/03/2009 - 09:31

hi Jim,

I am sorry to call you back , but I need to do this working.

Do I need to do other thing than edit UT.properties ?

Do I need to restart LMS ?

Do I need to schedule a new inventory pooling ?

Joe Clarke Wed, 06/03/2009 - 09:35

All you should have to do is run a new Campus Manager Data Collection. This will update the XML files which contain port data required by User Tracking. After the Data Collection runs, start a new UT acquisition. Your end hosts should show up.

Actions

This Discussion