Server initiated connection issue with CSM-S

Unanswered Question
Jun 2nd, 2009
User Badges:

Hello


I am trying to configure the server initiated connection on the CSM-S working in bridge mode.


As far as I was able to check, the SYN packets are leaving through the CSM. The SYN-ACK packets are coming to the CSM from the client vlan but, somehow, they are not passing the load-balancer.


I've already configured the direct-access vserver/sfarm and the communication initiated from the outside word to the server that is trying to establish a connection outside works fine. It failed in the oposite way.


If anybody knows how I could fix this issue please let me know.


Regards


Lucas

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Gilles Dufour Thu, 06/04/2009 - 01:33
User Badges:
  • Cisco Employee,

Lucas,


is the SYN/ACK coming back on the different vlan than where the SYN was sent ?


Try to have only 1 gateway and make sure this is the one going in the same direction as traffic coming in.


CSM does not like asymetry.


G.

lukaszkhalil Thu, 06/04/2009 - 02:50
User Badges:

Hello


The SYN/ACK are comming on the client vlan and the SYN was sent via the server vlan.


They are both bridged.


Lucas

Gilles Dufour Thu, 06/04/2009 - 04:18
User Badges:
  • Cisco Employee,

If the client and server vlan are bridged, you should not need a vserver/serverfarm for communication from client to server.

Could you try removing it and see if that helps.


What version do you have ?

Can you get a 'show mod csm x var'.


Thanks,


Gilles.

lukaszkhalil Thu, 06/04/2009 - 04:49
User Badges:

Yes, I tried but it doesn't work.


I am using CSM-S 2.1(4)


I've attached the output of the sh mod csm x var


Regards


Lucas



Attachment: 
Gilles Dufour Thu, 06/04/2009 - 09:27
User Badges:
  • Cisco Employee,

do you have static nat ?



You could try to configure the following


variable ROUTE_UNKNOWN_FLOW_PKTS 3


G.

lukaszkhalil Tue, 07/07/2009 - 08:11
User Badges:

Hello


I apologize that I am replaying so late but I was on holidays.


I will check this value by the end of the week.



lukaszkhalil Fri, 07/10/2009 - 04:20
User Badges:

Hello


Unfortunately this command doesn't work in bridge mode. Below is what we saw:


Router(config)#module contentSwitchingModule 3


Router(config)#module contentSwitchingModule 3


Router(config-module-csm)#variable ROUTE_UNKNOWN_FLOW_PKTS 3 ?


LINE



Router(config-module-csm)#variable?


variable



Router(config-module-csm)#variable ?


WORD variable name



Router(config-module-csm)#variable ROUTE_UNKNOWN_FLOW_PKTS 3


CSM3: invalid value for variable ROUTE_UNKNOWN_FLOW_PKTS



Router(config-module-csm)#


01:21:34: %CSM_SLB-4-ENV_VARIABLE: Module 3 warning: ROUTE_UNKNOWN_FLOW_PKTS is applicable to exclusive ROUTED mode only, config accepted.exit


Actions

This Discussion