×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

857 - timeout establishing ppp

Unanswered Question
Jun 9th, 2009
User Badges:

Hi there. I have an interesting one here. This 857 router times out when establishing ppp connection to the ISP. What's odd is that:

- if I take the router away and connect it to another ADSL line of the same ISP, it does connect Ok (same login/pwd) ;

- if I connect another router (low cost netgear or other brand), it logs in Ok.


I've called the ISP support to no avail.


Here's the appropriate log.


Jun 9 11:12:44.765: %DIALER-6-BIND: Interface Vi1 bound to profile Di1

Jun 9 11:12:44.765: Vi1 PPP: Using dialer call direction

Jun 9 11:12:44.765: Vi1 PPP: Treating connection as a callout

Jun 9 11:12:44.765: Vi1 PPP: Authorization required

Jun 9 11:12:44.765: Vi1 PPP: No remote authentication for call-out

Jun 9 11:12:44.769: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access1, changed state t

up

Jun 9 11:12:44.817: Vi1 PPP: No authorization without authentication

Jun 9 11:12:44.841: Vi1 CHAP: I CHALLENGE id 1 len 33 from "SE800-CBV1-2"

Jun 9 11:12:44.841: Vi1 CHAP: Using hostname from interface CHAP

Jun 9 11:12:44.841: Vi1 CHAP: Using password from interface CHAP

Jun 9 11:12:44.841: Vi1 CHAP: O RESPONSE id 1 len 37 from "adsl@mire.ipadsl"

Jun 9 11:12:54.813: Vi1 AUTH: Timeout 1

Jun 9 11:12:54.813: Vi1 CHAP: Using hostname from interface CHAP

Jun 9 11:12:54.813: Vi1 CHAP: Using password from interface CHAP

Jun 9 11:12:54.813: Vi1 CHAP: O RESPONSE id 1 len 37 from "adsl@mire.ipadsl"

Jun 9 11:13:04.829: Vi1 AUTH: Timeout 2

Jun 9 11:13:04.829: Vi1 CHAP: Using hostname from interface CHAP

Jun 9 11:13:04.829: Vi1 CHAP: Using password from interface CHAP

Jun 9 11:13:04.829: Vi1 CHAP: O RESPONSE id 1 len 37 from "adsl@mire.ipadsl"


Ideas welcome...


R.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Giuseppe Larosa Wed, 06/10/2009 - 13:28
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hello Raphael,

this is a strange issue:


encapsulation is correct because debug output shows both input and output frames.


the PPP authentication type should be correct:

actually you receive a challenge

CHAP: I CHALLENGE id 1 len 33


then you send out a response

Jun 9 11:12:44.841: Vi1 CHAP: O RESPONSE id 1 len 37 from "adsl@mire.ipadsl"


and the remote system doesn't answer to you neither with success or failure.


you say some router connected to another line works well and that a consumer adsl router works well on this line.


I just notice that the response is 37 bytes while the challenge is 33 bytes but I don't think they need to be exactly same size.


To perform a deeper investigation you could try to use debug atm packet to try to understand if any answer arrives from server or not.

Have you enabled also debug ppp negotiation or only debug ppp authentication ?


Hope to help

Giuseppe




RaphaelVanney2 Wed, 06/10/2009 - 22:46
User Badges:

Hello, and thanks for looking into this... strange issue indeed.

Both neg and auth debug are enabled.

I will try debug atm packet and see what comes out.


R.

Actions

This Discussion