Cisco 7916 Expansion module upgrade firmware

Unanswered Question
Jun 11th, 2009

Hi guys,

I have a CUCM version 7.0.1 and I am trying to upgrade to a cisco 7916 expansion module the IOS. I have to underline that I am doing that to all the IP phones in the cluster and everything works fine.

Everytime I upgrade an IOS and resetting the phone the upgrade is valid and the phone is working fine.

When I am doing that with the 7916 the firmware remains the same (default1.0.2SR1) and nothing changes.

I have uploaded the new IOS 1.0.3 and I have checked the default firmware version in the CUCM gui in case that I had made a mistake but NOT. In the CUCM it is clearly stated that the module should upload the new version. I also restarted the TFTP service but still nothing.

Does anyone have a clue how to fix that?

Is there a key sequence like the hold # and press 123456789*0# to reset the 7916 module?

Thanks for your help

Nick

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
rob.huffman Thu, 06/11/2009 - 04:57

Hi Nick,

Can you please tell us what version of Firmware the IP Phones are running? There are some compatability constraints based on this relationship.

Cheers!

Rob

gialias2002 Thu, 06/11/2009 - 05:24

Hi Rob,

The current firmware that the modules use is 1.0.2SR1.

I have installed in the server the 1.0.3 and I can see it in the device defaults.

Cheers

Nick

rob.huffman Thu, 06/11/2009 - 06:17

Sorry Nick :) The Firmware the "Phones" (7961,7962,7965 etc) are running, not the modules.

Cheers!

Rob

gialias2002 Thu, 06/11/2009 - 23:49

The phones are 7975G and I have just updated their firmware with the newest 8.5.2 version.

Cheers

Nick

rob.huffman Fri, 06/12/2009 - 05:45

Hi Nick,

That is strange! When you downloaded the new Firmware from CCO did you check the MD5 Checksum to verify the file integrity?

Rob

gialias2002 Fri, 06/12/2009 - 06:11

Hi Rob,

Yeap. Everything done as usual. The file integrity has been checked and the file has been downloaded by CCO not somewhere else.

I don't think that is the file as the CUCM accepts it and in the device defaults tab shows the updated firmaware which means that its done.

Cheers

Nick

rob.huffman Fri, 06/12/2009 - 11:44

Hi Nick,

Maybe we are seeing this bug in action;

CSCsl92973 Bug Details

7915/16 Load info in Device Defaults don't work

Symptom:

7915/16 KEM modules are listed as Protocol "UNSPECIFIED", where as TFTP config does not report loadinformation for these Modules.

Conditions:

7915/16 KEM modules are listed as Protocol "UNSPECIFIED", where as TFTP config does not report loadinformation for these Modules.

Workaround: None

Further Problem Description:

Status

Fixed

Severity

3 - moderate

Last Modified

In Last 3 Days

Product

Cisco Unified Communications Manager (CallManager)

Technology

1st Found-In

6.1(0.9901.334)

Fixed-In

7.0(0.39000.13)

6.1(1.9901.38)

6.1(2.1000.13)

5.1(3.4105.1)

6.0(1.3107.1)

7.0(0.66666.1)

7.0(0.66666.2)

6.1(1.3116.1)

7.0(1.11000.2)

4.3(2.137)

4.3(2.138)

4.2(3)ES73

4.3(8.1)

4.3(2)ES10

6.1(3.9999.1)

Hope this helps!

Rob

Actions

This Discussion