Enterprise Attendant Console - Database connection fails

Unanswered Question

Dear all,

I am testing the Enterprise Attendant Console software (CUEAC). The test environment is the following one:

- 4 CCM servers

- 1 Unity server

- 2 UCCS servers

- NO CUPS

I have installed the CUEAC server and client. When the client logs in in the bottom part of the client software it is shown in red an error message: Database not connected and he can't view any directory contact in the screen.

What could be failing? There are no instructions about the Operator login rights to be configured in CCM , MS SQL or CUEAC so I don't know how to solve this issue.

Thanks in advance for your kind feedback.

Best regards

Amaia

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
allenelson Fri, 06/19/2009 - 06:36

Good luck on your journey. I'm only chiming in because I cannot even get the server installed. After a system format on a 7825, a fresh install of 2003, all updates applied, the install fails to create the database.

fhunter Mon, 07/27/2009 - 03:04

Guys I think the problem is that during the install SQL is installed with a password on the SA account. This is not a complex account and hense may fail your group policy. Move the server in AD to a separate area to prevent the implimentation of Group Policy, install, change the SA password and put the server back to its proper place in AD.

Regards

Frank.

bennieg Mon, 08/10/2009 - 12:59

Great feedback - that is the likely issue...

If you need help with this, feel free to post here, contact TAC, or register for the new Arc Forum for questions on Arc and CUxAC products. Visit http://forum.arcsolutions.com to register

Thanks

pmciver Thu, 08/27/2009 - 06:36

Hi Amaia,

I suspect that is due to the ODBC connection failing. Typical causes of this are as follows;

1: Client is unable to pinght the CUxAC/SQL server by name

2: SQL Browser service is stopped

3: ODBC Driver is missing

I hope this helps.

Tommer Catlin Thu, 08/27/2009 - 07:38

I have the same problem, have had ticket open with ARC for 3 days now, no response. Sent a screen shot of the database. It creates it in SQL and then never attaches to the CT program. I can see the arcdb I created in SQL and the MDF and LDF files.... but nothing else.

I'll check the other services.... but how do I verify these bullet points 1,2,3?

Thanks!

pmciver Thu, 08/27/2009 - 08:05

Hi tcatlinins,

point 1, If you could attempt to ping the Arc Server/SQL Server by Name. If this is not possible either update DNS to allow this or put an Entry in the Host file.

Point 2: this is a SQL Service running on the SQL Server, ensure this is started.

3: Under Administrative Tools, check that within ODBC Connections that there is a System DSN with the description containing Configuration Database.

Tommer Catlin Thu, 09/03/2009 - 07:32

ARC had me uninstall SQL 2005 and put on SQL Express. Not sure if that did anything or not.

But I had to use the instance to configure the DBs.

So select the server then the instance name, which I found in the ODBC configs. Mine, and probably the rest are hostname\SQLEXPRESS (hostname is the sql express server)

what a pain! Thanks for the tip for looking in ODBC.. it pointed me in the right direction, even thought System DSN was blank.

Christian Bongi... Tue, 08/21/2012 - 07:05

I would suggest to have a look at Imagicle Blue's Attendant:

http://www.imagicle.com/Products/Collaboration/AttendantConsoleandCTI/BluesAttendantEnterprise/tabid/383/language/en-US/Default.aspx

Imagicle is also part of Cisco portfolio and available on GPL for Call Accounting and Billing, IP Fax Server and Advanced directories.

Regards.

Christian Bongiovanni

coCEO and CTO

Imagicle Spa

Actions

This Discussion