IP Communicator kills network connection - not registering

Unanswered Question
Jun 25th, 2009

Hi,

Just trying to run IP communicator, but when running the software it kills complete network connectivity, the PC cannot even ping the gateway!

If I connect as follows, everything works:

PC ->7941-> Switch

If I connect directly, it doesnt work

PC -> Switch.

Switches are outsourced, and they run MARS, nothing in the switch logs.

!

interface FastEthernet4/0/47

description Data and Telephony host

power inline auto max 7700

switchport access vlan 497

switchport mode access

switchport voice vlan 500

switchport port-security maximum 5

switchport port-security

switchport port-security aging time 5

switchport port-security aging type inactivity

spanning-tree portfast

!

FastEthernet4/0/47 is up, line protocol is up (connected)

Hardware is Fast Ethernet, address is 0023.abea.5ab3 (bia 0023.abea.5ab3)

Description: Data and Telephony host

MTU 1500 bytes, BW 100000 Kbit, DLY 100 usec,

reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

Encapsulation ARPA, loopback not set

Keepalive set (10 sec)

Full-duplex, 100Mb/s, media type is 10/100BaseTX

Media-type configured as connector

input flow-control is off, output flow-control is unsupported

ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

Last input 00:00:29, output 00:00:22, output hang never

Last clearing of "show interface" counters never

Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 24170

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/40 (size/max)

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

16734076 packets input, 7010128110 bytes, 0 no buffer

Received 25166 broadcasts (74851 multicasts)

0 runts, 0 giants, 0 throttles

2 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored

0 watchdog, 74851 multicast, 0 pause input

0 input packets with dribble condition detected

29449800 packets output, 11698729854 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 2 interface resets

0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

0 lost carrier, 0 no carrier, 0 PAUSE output

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

cs01>sh int fa4/0/47 sw

cs01>sh int fa4/0/47 switchport

Name: Fa4/0/47

Switchport: Enabled

Administrative Mode: static access

Operational Mode: static access

Administrative Trunking Encapsulation: negotiate

Operational Trunking Encapsulation: native

Negotiation of Trunking: Off

Access Mode VLAN: 497 (LEGACY-DATA-VLAN-497)

Trunking Native Mode VLAN: 1 (default)

Administrative Native VLAN tagging: enabled

Voice VLAN: 500 (VOICE-VLAN-500)

Administrative private-vlan host-association: none

Administrative private-vlan mapping: none

Administrative private-vlan trunk native VLAN: none

Administrative private-vlan trunk Native VLAN tagging: enabled

Administrative private-vlan trunk encapsulation: dot1q

Administrative private-vlan trunk normal VLANs: none

Administrative private-vlan trunk associations: none

Administrative private-vlan trunk mappings: none

Operational private-vlan: none

Trunking VLANs Enabled: ALL

Pruning VLANs Enabled: 2-1001

Capture Mode Disabled

Capture VLANs Allowed: ALL

Protected: false

Unknown unicast blocked: disabled

Unknown multicast blocked: disabled

Appliance trust: none

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Anonymous (not verified) Wed, 07/01/2009 - 08:00

What version of CallManager with service release? Have you enable auto registration on the CallManager?

pepsico_anz1 Wed, 07/01/2009 - 15:11

Version 6.01,

the softphones register perfectly when connected via VPN, or Wireless or daisy chanied with a hard phone, but not when directly connected to our outsources switch.

pepsico_anz1 Wed, 07/01/2009 - 17:02

For anyone who cares, I have confirmed the problem is caused by CDP. When CDP is disabled on the PC's NIC, I no longer lose network connectivity. Now to find out why

resolved: BUG: CSCsm26277

*Mar 8 01:18:53.889 UTC: PSECURE: Install IP Phone 0016.d446.5d34 on interface FastEthernet0/4 on vlan 500

*Mar 8 01:18:53.889 UTC: PSECURE: Read:1891, Write:1892

*Mar 8 01:18:53.889 UTC: PSECURE: psecure_del_addr: Deleting secure MAC address 0016.d446.5d34 on port: Fa0/4

*Mar 8 01:18:53.889 UTC: PSECURE: psecure_del_addr: Delete dynamic secure address: 0016.d446.5d34

*Mar 8 01:18:53.889 UTC: PSECURE: swidb = FastEthernet0/4 mac_addr = 0016.d446.5d34 vlanid = 500

*Mar 8 01:18:53.889 UTC: PSECURE: Adding 0016.d446.5d34 as dynamic on port Fa0/4 for vlan 500

*Mar 8 01:18:53.889 UTC: PSECURE: Adding address vlan 500 0016.d446.5d34 to port-security

*Mar 8 01:18:53.889 UTC: PSECURE: Adding addresses to port-security sub block

*Mar 8 01:18:53.906 UTC: PSECURE: Read:1892, Write:1893

*Mar 8 01:18:54.174 UTC: PSECURE: Read:1893, Write:1894

*Mar 8 01:18:54.887 UTC: PSECURE: Install IP Phone 0016.d446.5d34 on interface FastEthernet0/4 on vlan 500

*Mar 8 01:18:54.887 UTC: PSECURE: Read:1894, Write:1895

*Mar 8 01:18:54.887 UTC: PSECURE: swidb = FastEthernet0/4 mac_addr = 0016.d446.5d34 vlanid = 500

*Mar 8 01:18:54.887 UTC: PSECURE: Adding 0016.d446.5d34 as dynamic on port Fa0/4 for vlan 500

*Mar 8 01:18:54.913 UTC: PSECURE: Read:1895, Write:1896

*Mar 8 01:18:55.894 UTC: PSECURE: Install IP Phone 0016.d446.5d34 on interface FastEthernet0/4 on vlan 500

*Mar 8 01:18:55.894 UTC: PSECURE: Read:1896, Write:1897

*Mar 8 01:18:55.894 UTC: PSECURE: swidb = FastEthernet0/4 mac_addr = 0016.d446.5d34 vlanid = 500

*Mar 8 01:18:55.894 UTC: PSECURE: Adding 0016.d446.5d34 as dynamic on port Fa0/4 for vlan 500

Actions

This Discussion