trunk port of switch is not working

Unanswered Question
Jul 1st, 2009

Dear Sir,

i have two cisco 3570 G switches of layer 3.i have made 4 VLANs in both switches, two on each switch.VLANs in same switch are pinging to each other, but can not ping to other VLAN in another switch from one switch.i thing there is trunk problem or VTP.

Configuration is attached.

I very confused.

Kindly tell me where i'm doing mistake.

Regards,

Siddhartha

Attachment: 
I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Jerry Ye Wed, 07/01/2009 - 06:01

Hi Siddhartha,

Assuming you have the right IOS feature set to turn on IP routing. I see two problems on your configuration:

1) VLAN 1 on both switches belong to two (2) different networks, 170.100.100.0/24 and 170.200.200.0/24. They should on the same network, since VLAN 1 is trunked over both switches.

2) I don't see any routing configuration. You have to turn on routing to route traffic between VLAN's since they are not directly connected.

Example for EIGRP:

SW1

ip routing

router eigrp 1

network 155.4.6.100 0.0.0.0

network 155.8.6.100 0.0.0.0

network 170.100.100.1 0.0.0.0

SW2

ip routing

router eigrp 1

network 155.5.6.100 0.0.0.0

network 155.4.8.100 0.0.0.0

network 170.100.100.x 0.0.0.0

HTH,

jerry

Hi Siddhartha,

Could you show us the routing table of both switches?

I also noticed that you're using different subnets on VLAN1 interfaces, any specific reason to have it set up like that?

Fix your IP addressing on VLAN1 interfaces as suggested by jeye above and then configure dynamic routing or static routes.

Regards,

Guilherme

glen.grant Wed, 07/01/2009 - 06:59

If he is trying to trunk then he really only needs the layer 3 SVI's on one 3750 to route between vlans .It looks like he is using client/server for the layer 2 vlans . I would take off the layer 3 SVI"s on the "client" side. Then point your pc's default gateway to the correct layer 3 router address on the server side 3750.

Actions

This Discussion