Random calls drop

Unanswered Question
Jul 8th, 2009

Before I describe the issue, I'll give a brief overview of the setup . Customer has Call manager cluster for entire campus at a remote site , at the main site they have NEC 2400 PBX and Octel VM system. VM integration for this remote site is done through VG248 to Octel at the main site. For internal dialing between Main site and campus they have QSIG Tieline going through Telco. At the RS QSIG is terminated to a CMM module and MS directly to NEC 2400. Everything was working fine , suddenly customer started seeing dropped calls. PBX phones call IP phone in the middle of conversation suddenly caller will hear busy tone at the PBX side and at the IP phone side just dead air call timer will be fine on the IP phone eventually call disconnects. PBX log shows CM sends random MWI messages and causes call to disconnect , MWI through QSIG is not supported for NEC 2400 but in this case normal MWI is going through VG248 fine and no MWI issues at the remote site at all. We couldn't find where this random MWI's is generated and why it is going through QSIG, these are not regular MWI's going through wrong device. Here is the trace file and let me know if anybody can help from this

058688: Jul 8 05:56:38: ISDN Se1/1:23 Q931: TX -> SETUP pd = 8 callref

= 0x0003

Sending Complete

Bearer Capability i = 0xA880

Standard = ISO/IEC

Transfer Capability = Unrestricted Digital

Transfer Mode = Circuit

Transfer Rate = Packet - not specified

Channel ID i = 0xAC

Exclusive, Channel 34

Facility i =

0x9FAA06800100820100A117020106020151300FA50A0A0100120533383036310A0120

Calling Party Number i = 0x0081, N/A

Plan:Unknown, Type:Unknown

Called Party Number i = 0x80, '38061'

Plan:Unknown, Type:Unknown

058689: Jul 8 05:56:38: ISDN Se1/1:23 Q931: RX <- STATUS pd = 8

callref = 0x8003

Cause i = 0x85E41C - Invalid information element contents

Call State i = 0x06

058690: Jul 8 05:56:39: ISDN Se1/1:23 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8

callref = 0x8003

Cause i = 0x85E41C - Invalid information element contents

Facility i = 0x9FAA06800100820100A307020106020203F3

058691: Jul 8 05:56:39: ISDN Se1/0:23 Q931: TX -> SETUP pd = 8 callref

= 0x0003

Sending Complete

Bearer Capability i = 0xA880

Standard = ISO/IEC

Transfer Capability = Unrestricted Digital

Transfer Mode = Circuit

Transfer Rate = Packet - not specified

Channel ID i = 0xAC

Exclusive, Channel 34

Facility i =

0x9FAA06800100820100A117020106020151300FA50A0A0100120533383036310A0120

Calling Party Number i = 0x0081, N/A

Plan:Unknown, Type:Unknown

Called Party Number i = 0x80, '38061'

Plan:Unknown, Type:Unknown

058692: Jul 8 05:56:39: ISDN Se1/0:23 Q931: RX <- STATUS pd = 8

callref = 0x8003

Cause i = 0x85E41C - Invalid information element contents

Call State i = 0x00

058693: Jul 8 05:56:39: ISDN Se1/0:23 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8

callref = 0x8003

Cause i = 0x85E41C - Invalid information element contents

Facility i = 0x9FAA06800100820100A307020106020203F3

Thanks in advance for your help.

CM version - 7.0.2

CMM IOS - 12.4.15T9

Bala

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
jbayuka Tue, 07/14/2009 - 09:22

The bearer capacity that the router does not recognize and hence the call is disconnected

Check the bug: CSCea49606: Invalid information element contents

balukr Tue, 07/14/2009 - 09:58

Thanks for your response I checked the bug this is fixed in IOS 12.3 versions, we were running an old code but we upgrade that to 12.4.15T9 but it is still happening.

Actions

This Discussion