Issues with access code ....

Unanswered Question
Jul 15th, 2009
User Badges:

I have just configured a CME 7.0 with all the correct dial-peers and ephones. All phones are working well, except when making outside calls.


I have configured an access code of '9' prefix for all outside calls. The issue here is any outside number with the prefix of 9 get a busy tone!


Example;

access code - 9

number - 96519939


I have voice translation-rule to remove the prefix '9' but somehow the callers still received busy tone. I have also changed to other code like '6' and still any number with prefix 6 will get a busy tone.


If i call the same number using cellphone, it is working well.


Need helps.


Best regards,

Lawrence Chew



Attachment: 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
KonradStepniewski Wed, 07/15/2009 - 06:16
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Check what you send to PSTN then you will know what translation you need:

debug ISDN q931

wfchew2007 Wed, 07/15/2009 - 06:23
User Badges:

Hi,


What are the things i am looking at in 'debug isdn q931'? Please assist.


Best regards,

Lawrence Chew

yxsjwsb Thu, 07/16/2009 - 20:39
User Badges:

Lawrence, there's a 'pri debugger' program out there that might help. I downloaded a trial and it was pretty useful.

pavelsh_ucs Wed, 07/15/2009 - 11:01
User Badges:

I think you need


voice translation-rule 20

rule 1 /^9\(.+\)/ /\1/


You lost your number in translation


You can check it by


test voice translation-rule 20 91234234234


Actions

This Discussion