Local SPAN on 4948, amount of traffic is not equal

Unanswered Question
Jul 17th, 2009

Hi All,

I have the cisco switch WS-C4948 running IOS 12.2(46)SG and local span session configured:

sw-4948>show monitor

Session 6

---------

Type : Local Session

Source Ports :

Both : Gi1/5-11,Gi1/21

Destination Ports : Gi1/4

Encapsulation : Native

Ingress : Disabled

Learning : Disabled

the total sum (input and output) of the traffic of source ports is not equal to output rate on destination port

Any idea what's wrong?

Thank You

j.mozolik.,

sw-4948#show int g1/4 | i rate

Queueing strategy: fifo

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 760000 bits/sec, 305 packets/sec

sw-4948#

sw-4948#show int g1/5 | i rate

Queueing strategy: fifo

5 minute input rate 654000 bits/sec, 277 packets/sec

5 minute output rate 726000 bits/sec, 399 packets/sec

sw-4948#show int g1/6 | i rate

Queueing strategy: fifo

5 minute input rate 1385000 bits/sec, 330 packets/sec

5 minute output rate 1081000 bits/sec, 374 packets/sec

sw-4948#show int g1/7 | i rate

Queueing strategy: fifo

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

sw-4948#show int g1/8 | i rate

Queueing strategy: fifo

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

sw-4948#show int g1/9 | i rate

Queueing strategy: fifo

5 minute input rate 779000 bits/sec, 315 packets/sec

5 minute output rate 803000 bits/sec, 450 packets/sec

sw-4948#show int g1/10 | i rate

Queueing strategy: fifo

5 minute input rate 677000 bits/sec, 199 packets/sec

5 minute output rate 568000 bits/sec, 213 packets/sec

sw-4948#show int g1/11 | i rate

Queueing strategy: fifo

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

sw-4948#show int g1/21 | i rate

Queueing strategy: fifo

5 minute input rate 844000 bits/sec, 489 packets/sec

5 minute output rate 776000 bits/sec, 334 packets/sec

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Pavel Bykov Fri, 07/17/2009 - 04:59

5 minute average measures interval of about 30 minutes. So there are two possible reasons.

1. set load-interval to 30 (seconds)

2. Counters do not correspond to the mirrored information.

As a side note: One TAC case that i saw about counters were deemed as a cosmetic bug and the results had to be read elsewhere.

Actions

This Discussion