ASDM 5.0 loads 100%, but hangs

Answered Question
Jul 22nd, 2009
User Badges:

Hi,


We have a 5510 with IOS 7. I cannot access ASDM GUI. Prompted for user name and password and ASDM window opens, progress builds to 100% and hangs. ASDM Launcher returns nothing. builds to 100%, reads "Update complete", then nothihng comes up. I configured ASDM with the image indicated in flash- asdm-508.bin. Using Java 6 or 1.6. Same results for IE, FF, Chrome, Safari. Also cleared cache in browsers and Java. Zeroised RSA keys, but no good. Tried allowing whole subnet and single PC, same results. ASDM not enabled on outside interface, only inside.


There is no error messages. I noticed ASDM-LAUNCHER.exe in task manager. Killed it, tried again, but no ASDM screen.


Anything anyone can suggest?


Thanks,


Vince

Correct Answer by Farrukh Haroon about 7 years 10 months ago

Did you try increasing the java heap size?


Also try another machine?


Regards


Farrukh

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4.8 (3 ratings)
Loading.
Correct Answer
Farrukh Haroon Thu, 07/23/2009 - 00:43
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

Did you try increasing the java heap size?


Also try another machine?


Regards


Farrukh

vdinenna71 Fri, 07/24/2009 - 11:01
User Badges:

Happs,


Thanks for your reply.


Just got around to working on this again.

What I did was uninstall all Java programs. Found several versions on my PC. Installed the latest Java, but didn't work. I check a few PC and found that my web server could connect to ASDM 5.0. Check the installed Java and found that it had the Java Plug-in 1.4.2_04_04.

Found a copy on a server and installed, rebooted and there it was...the GUI!

I guess JRE is different from what I installed orignally, which was Java 6.


Thanks for your help,


Vince

Farrukh Haroon Fri, 07/24/2009 - 22:24
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

I'm glad you have to working now. Yes Java 6 can become an issue sometimes (specially after security updates). Java 1.5.x is usually OK.


Regards


Farrukh

ciscoadminist Mon, 07/27/2009 - 03:45
User Badges:

i was the same probleme, but it's ok now after java 1.5


thank's for your solution.


Actions

This Discussion