show interface problem

Unanswered Question
Jul 24th, 2009

hi

i'm having a weird problem on my router

the interface is down ,down but i see input packets increasing and traffic is passing via this interface.

i would like to mention that the interface is working good. the problem it's showing down,down.

i added output from the router :

PT_Access-A_A6#sh int s0/2/2

Serial0/2/2 is down, line protocol is down

Hardware is HWIC-Serial

Description: GLX1120 CDM600

Interface is unnumbered. Using address of FastEthernet0/0 (10.0.0.20)

MTU 1500 bytes, BW 2048 Kbit, DLY 20000 usec,

reliability 255/255, txload 1/255, rxload 235/255

Encapsulation HDLC, loopback not set

Keepalive not set

Last input 00:00:58, output 3w1d, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 00:00:06

Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: weighted fair

Output queue: 0/1000/64/0 (size/max total/threshold/drops)

Conversations 0/1/256 (active/max active/max total)

Reserved Conversations 0/0 (allocated/max allocated)

Available Bandwidth 1536 kilobits/sec

5 minute input rate 3947000 bits/sec, 2722 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

18375 packets input, 3480198 bytes, 0 no buffer

Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort

0 packets output, 0 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

0 carrier transitions

DCD=up DSR=down DTR=up RTS=up CTS=down

if any one encountered this issue and has some inputs i will appreciate it.

thanks in advance

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
oren.nudelman Sun, 07/26/2009 - 00:40

hi,

i will post the sh ver tomorrow when i'm in the office.

please note that i have other serial interfaces on this router functioning normally.

oren.nudelman Wed, 07/29/2009 - 21:07

hi,

here is the sh run from this router :

PT_Access-A_A6#sh ver

Cisco IOS Software, 2800 Software (C2800NM-IPBASE-M), Version 12.3(14)T7, RELEASE SOFTWARE (fc2)

Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport

Copyright (c) 1986-2006 by Cisco Systems, Inc.

Compiled Wed 22-Mar-06 18:40 by pwade

ROM: System Bootstrap, Version 12.4(1r) [hqluong 1r], RELEASE SOFTWARE (fc1)

ROM: Cisco IOS Software, 2800 Software (C2800NM-IPBASE-M), Version 12.4(3c), RELEASE SOFTWARE (fc1)

PT_Access-A_A6 uptime is 24 weeks, 3 days, 5 hours, 21 minutes

System returned to ROM by power-on

System restarted at 23:38:32 UTC Sun Feb 8 2009

System image file is "flash:c2800nm-ipbase-mz.123-14.T7.bin"

Cisco 2811 (revision 53.51) with 245760K/16384K bytes of memory.

Processor board ID FCZ100871WB

2 FastEthernet interfaces

16 Serial(sync/async) interfaces

16 Low-speed serial(sync/async) interfaces

DRAM configuration is 64 bits wide with parity enabled.

239K bytes of non-volatile configuration memory.

62720K bytes of ATA CompactFlash (Read/Write)

Configuration register is 0x2102

Joe Clarke Wed, 07/29/2009 - 22:00

I couldn't find a bug that matches this scenario exactly. I saw a few that had some similarities, but this looks like it might be a new issue. I suggest you contact TAC to have them analyze this further.

Actions

This Discussion