Fax OnRamp Issue

Unanswered Question
Jul 27th, 2009

Hi,

I did the following configuration:

hostname Router

ip domain name infomicro.local

ip name-server 192.168.0.100

fax receive called-subscriber $d$

fax interface-type fax-mail

mta send server 192.168.0.100 port 25

mta send subject "Cisco FAX to Mail"

mta send postmaster [email protected]

mta send mail-from hostname Router.infomicro.local

mta send mail-from username $s$

!

application

service fax-onramp flash:app_faxmail_onramp.2.0.1.3.tcl

!

interface GigabitEthernet0/1

ip address 192.168.10.130 255.255.255.0

duplex auto

speed auto

!

dial-peer voice 40 pots

service fax-onramp

incoming called-number 5551234

direct-inward-dial

!

dial-peer voice 41 mmoip

service fax_on_vfc_onramp_app out-bound

max-conn 5

destination-pattern 5551234

information-type fax

session target mailto:[email protected]

When I make a call to the 5551234 the call begin the ring and after 2 or 3 seconds the call is answered, but that is all, the fxo port where I'm connecting the incoming line bring up and immediatly close the channel, I mean, disconect the call.

My question is, what is wrong? what I'm forgetting?

Hope somebody can help me

Regards

Nelson

PS: sorry about my english

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
juan.astudillo Mon, 09/07/2009 - 08:41

Hello,

I'm using a Cisco 3825 with Cisco Internetwork Operating System. Cisco IOS (tm) C3825 C3825-ADVIPSERVICESK9-M, The System version is 12.4(15)T7 / CME 4.1(0) and I try to configure a "T.37 Store and Forward Fax" but when I download the latest version of tcl script (app-faxmail-onramp.2.0.1.3.zip and app-faxmail-offramp.2.0.1.1.zip) and I put it on my router cannot do anything!!!.

And when I check how to solve this problem I found when I put in the CLI the command: "sh call application voice onramp_kywi" (onramp_kywi calls the script app-faxmail-onramp.2.0.1.3.zip) only have the next response:

Script Name : onramp_kywi

URL : flash:app-faxmail-onramp.2.0.1.2.tcl

Type : Service

State: Not Loaded

Life : Configured

Exec Instances: 0

Script Code Begin:

--------------------------------

--------------------------------

The same thing ocurs with the offramp script.

The most "worrying" part is when the command says about the script "State: Not Loaded"

Do you have any fix/solution to this problem???...I need urgent help.

Thanks!!

Actions

This Discussion