err-disable state on etherchannel interface

Unanswered Question
Jul 31st, 2009
User Badges:

Hi all,


We've configured etherchannel on 4 interfaces. 2 interfaces are up and 2 are down.


we have the following message when trying to enable the interface:

7w3d: %PM-SP-4-ERR_DISABLE: diagnostics error detected on Gi2/43, putting Gi2/43 in err-disable state


how can i solve this problem

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Wilson Samuel Fri, 07/31/2009 - 04:04
User Badges:
  • Gold, 750 points or more
  • Community Spotlight Award,

    Mobile User, July 2015

Hi,


This usually indicates a Spanning Tree issue. Not sure if you have a looped network or not (to make sure that its fault-redundand).


What are the devices connected to it? If its a server then, probably the server is Teamed ?


In any case, if you have a PortFast Enabled on the interfaces, I guess this shows up sometime (cant recall the exact cause in my case).


Could you please paste the switch config of the concerned ports please/


regards

harinirina Mon, 08/03/2009 - 02:43
User Badges:

Hi,


on each 4 ports and each 2 switchs, we have the following config


interface GigabitEthernet2/XX

switchport

switchport trunk encapsulation dot1q

switchport trunk native vlan 600

switchport mode trunk

no ip address

channel-group 1 mode on



2 ports are UP, the 2 others are DOWN

jbrenesj Mon, 08/03/2009 - 13:52
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Try re-seating the module.

If you reload the switch you might see diagnostic failure on the ports.

I have RMAed some WS-X6148-GE-45AF and 6548 modules do to this.

harinirina Mon, 08/03/2009 - 02:48
User Badges:

Hi wilson,


We've seen so many causes of %PM-SP-4-ERR_DISABLE in your document.


However, we cannot find "%PM-SP-4-ERR_DISABLE: diagnostics error detected"


if you have some url or doc concerning this, would you like to post it?


Actions

This Discussion