Presence issue not showing status

Unanswered Question
Aug 20th, 2009
User Badges:

Hi,


I am facing one issue in the presence server. I am able to login to the CUPC client and i m able to make call also. But in the status field, Chat etc fields not activated


NB : We are trying to integrate Presence with out AD.


CCM Version 6.1.3

Presence 7.0.3


Regards,

Sunish


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
jbiggs24hr Thu, 08/20/2009 - 22:06
User Badges:

Try setting your incoming ACL for Proxy Server Settings on the Presence Server with Address pattern set to ALL, This worked for me when I had the same issue. You may want to scope this down to just the IP addresses of your CUCM Servers.

sunishnair Sun, 08/23/2009 - 01:45
User Badges:

I tried these steps also. I m putting the screen shots for the ip communicator so anybody can understand what is the issue i m facing here, Please sugest me to what all are the steps i need to do for trouble shooting this issue.


Regards,

Sunish

JustForVoice_2 Sun, 08/23/2009 - 04:12
User Badges:

Did you integrate with LDAP??


I faced the same problem and I have solved this issue by integrating with LDAP


sunishnair Sun, 08/23/2009 - 10:15
User Badges:

Dear,


I didnt integrated with LDAP Server. Is there any way i can sort it out this issue with our LDAP Server.


Regards,

Sunish


htluo Sun, 08/23/2009 - 10:09
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

1) This screenshot is call CUPC (Personal Communicator). It's not CIPC (IP Communicator).


2) Those action icons were grey out because your contact (axladmin for example) was offline.


Michael

http://htluo.blogspot.com

sunishnair Sun, 08/23/2009 - 10:23
User Badges:

Dear Michael,



Sorry for the mistake. if both users loging also its not showing any status. i tried with different cupc version also.But i dont know u noticed or not availability option also not activated


Regards,

Sunish

htluo Sun, 08/23/2009 - 14:27
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

Then we'll have to troubleshoot "availability" first.


There are couple things that would cause "availability" status failed:


1) Digest Credential

You need to configure Digest Credential on CUCM > User Management > End User. If you don't want to configure digest credential for every user, you may configure a 'All' incoming ACL on CUPS > System > Security > Incoming ACL.


2) Inconsistency on LDAP and CUCM

If you configured CUPC to use LDAP, but CUCM is not integrated with LDAP, you need to make sure the user ID is the same in CUCM and LDAP (case-sensitive).


3) Firewall/access-list

Stateful firewall in Cisco VPN client would block the traffic (even though you're not using VPN at the moment, it's running in background).


If still no luck, I'd recommend you open a TAC case. :)


Michael

sunishnair Wed, 08/26/2009 - 04:25
User Badges:

Dear Michael,


Some how sort it out some of the issue, Now are able to see the availability status in the drop and down menu. But we are not able to change that menu, Every time its showing offline status. If we put invisible option that also working fine.


And we are not able to see each user status.


Regards,

Sunish

Actions

This Discussion