SPA942 does not ring and requires a reboot to restore ringing...

Unanswered Question
Aug 26th, 2009

Hello..

I have one SPA942 phone  (ext 105) running on an EdgeBOX that does not ring when dialed directly via the extension or via call transfer.

The External ring does not work nor does the ring in the handset of the person dialling the extension.

DND is NOT engaged..

After rebooting it works for a while and then reverts back to "non-ringing" mode..

Does anybody have any idea?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Patrick Born Wed, 08/26/2009 - 10:44

Hi pindaassociates,

Next time that the SPA942 does not ring:

1. View the SPA942's registration state:

    Setup button > Status (11) > Ext 1 (2): Should report Registered

    

2. Pick up the SPA942 handset and try dial out.
     I'm thinking that it may have lost registration to the edgeBOX because you say that the caller does not hear ringback either.

To troubleshoot further:

A.  enable debug and view the syslog logs which may offer clues from the phone's point of view:
   https://www.myciscocommunity.com/docs/DOC-3033

B. view the edgeBOX's console to determine the registration status of the phone and the call flow when the ringer does not ring

C. capture a WireShark trace between the SPA942 and the edgeBOX

D. You may find the information on this page to be useful while troubleshooting:
https://www.myciscocommunity.com/docs/DOC-2148

Please share your progress with the community.

Regards,

Patrick

-----------

Patrick Born Thu, 08/27/2009 - 12:08

Hi pindaassociates,

It's been suggested by an edgeBOX expert that call detail records might also provide a clue. They say, "... [call detail records] can be retrieved by FTP using the "logmaster" account. The logmaster password is set on the edgeBOX System/Logging page:

cap-798.jpg

Regards,

Patrick

-----------

Actions

This Discussion

Related Content