7206 VXR and NAS has wrong ID issue

Unanswered Question
Aug 27th, 2009
User Badges:

Hi there,


I am testing our new 7206 vxr router which will be acting as a PPPoE server for our DSL customers.

The conf is fine except that in my radius (gnu radius), i am getting this error ('Nas has wrong ID').

This error is causing the radius to only see few users connected when physically, the 7206 vxr router is showing that all users are connected(sh users).

Many posts on the internet are asking me to fix the NAS so it won't send same set of informations for login and loggout but I don't know how...

Any idea ?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Giuseppe Larosa Fri, 08/28/2009 - 05:58
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hello Paul,

to get more info about your issue do the following


term mon

debug radius

debug aaa per-user


collect this information in a text file and attach it to a post in this thread.

Remove/change sensitive information like public ip addresses


"NAS has wrong id" looks like the device is presenting itself in unexpected manner


Hope to help

Giuseppe



coletemple Fri, 08/28/2009 - 07:24
User Badges:

Hello Giuseppe,


Thanks for the reply.

I've collected the infos regarding your post in the text file.


I've disconnected and reconnected my two testing users (paulcole and mory)and took the log from the NAS server.





Attachment: 
coletemple Wed, 09/09/2009 - 10:23
User Badges:

Hi there,


I am desperate trying to find an answer about this issue on my Radius server showing me this error: (Logout:entry for NAS has wrong ID).

I am sure about my conf file and I am trying to find out if it is not a bug in my IOS software (c7200-js-mz.124-21a.bin).


Any hints ?

Actions

This Discussion