Fax CCME

Unanswered Question
Sep 10th, 2009

Hi NetPro

I have a CCME whit one E1 ti connect to PSTN, inside have a ATA186 connect to FAX, when i send FAX to ATA number the call fail.

ISDN Call debug

.Sep 10 16:12:36.423: ISDN Se0/0/0:15 Q931: RX <- SETUP pd = 8 callref = 0x0A96

Sending Complete

Bearer Capability i = 0x8090A3

Standard = CCITT

Transfer Capability = Speech

Transfer Mode = Circuit

Transfer Rate = 64 kbit/s

Channel ID i = 0xA18384

Preferred, Channel 4

Calling Party Number i = 0x80, '22442013'

Plan:Unknown, Type:Unknown

Called Party Number i = 0x80, '5834010'

Plan:Unknown, Type:Unknown

Low Layer Compat i = 0x8090A3

.Sep 10 16:12:36.439: ISDN Se0/0/0:15 Q931: TX -> CALL_PROC pd = 8 callref = 0x8A96

Channel ID i = 0xA98384

Exclusive, Channel 4

.Sep 10 16:12:36.447: ISDN Se0/0/0:15 Q931: TX -> ALERTING pd = 8 callref = 0x8A96

Progress Ind i = 0x8188 - In-band info or appropriate now available

.Sep 10 16:12:43.591: %ISDN-6-CONNECT: Interface Serial0/0/0:3 is now connected to 22442013 N/A

.Sep 10 16:12:43.591: ISDN Se0/0/0:15 Q931: TX -> CONNECT pd = 8 callref = 0x8A96

.Sep 10 16:12:43.599: ISDN Se0/0/0:15 Q931: RX <- CONNECT_ACK pd = 8 callref = 0x0A96

.Sep 10 16:12:49.591: %ISDN-6-CONNECT: Interface Serial0/0/0:3 is now connected to 22442013 N/A

.Sep 10 16:13:17.912: ISDN Se0/0/0:15 Q931: RX <- DISCONNECT pd = 8 callref = 0x0A96

Cause i = 0x8091 - User busy

.Sep 10 16:13:17.912: %ISDN-6-DISCONNECT: Interface Serial0/0/0:3 disconnected from 22442013 , call lasted 34 seconds

.Sep 10 16:13:17.912: ISDN Se0/0/0:15 Q931: TX -> RELEASE pd = 8 callref = 0x8A96

.Sep 10 16:13:17.920: ISDN Se0/0/0:15 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8 callref = 0x0A96

Cause i = 0x8090 - Normal call clearing

Any Idea?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Nicholas Matthews Thu, 09/10/2009 - 09:32

My only idea is that the fax machine you're calling is already on a call and is busy. Sometimes fax machines take a bit of time after the last fax has hung up.

Here, it looks like a simply busy. I'm betting if you had called with an analog phone instead of a fax you would have had the same problem.

-nick

jmecklenburg Thu, 09/10/2009 - 11:10

The fax it's not busy, when i call at fax have ring and fax tone... but when send a fax the call fail.

regards

Paolo Bevilacqua Thu, 09/10/2009 - 10:26

Please send output of "show controllers E1". You may have slips due to lack of network-clock commands.

jmecklenburg Fri, 09/11/2009 - 06:11

Hi

Attach the command show controller e1

CME-sysasap#show controllers e1

E1 0/0/0 is up.

Applique type is Channelized E1 - balanced

No alarms detected.

alarm-trigger is not set

Version info Firmware: 20070321, FPGA: 13, spm_count = 0

Framing is NO-CRC4, Line Code is HDB3, Clock Source is Line.

CRC Threshold is 320. Reported from firmware is 320.

Data in current interval (498 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Total Data (last 24 hours)

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations,

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Regards

Paolo Bevilacqua Fri, 09/11/2009 - 10:37

No slips. Are you using H.323 or SCCP on the ATA ? The first is preferred and you should apply the config from "troubleshooting ata fax" (search).

Actions

This Discussion